Asztalon különféle gyógynövények: kurkumagyökér, porított gyömbér és rozmaring cserépben.

Az örök élet titkát sajnos még senki sem találta fel. Próbálkoztak már vele sokan, néhány film is felkarolta a témát, azonban örök élet azóta sem létezik. Persze olyan gyógynövények vannak, amelyek elősegíthetik, hogy sokáig egészségesek maradjunk és ezzel együtt hosszú életet élhessünk. Természetesen önmagában nem támaszkodhatunk csak ezekre a gyógynövényekre, arra is szükség van, hogy egészséges életet éljünk, rendszeresen mozogjunk, egészségesen táplálkozzunk és odafigyeljünk arra, hogy eleget pihenjünk és aludjunk.

A gyömbért már a régebbi korokban is előszeretettel alkalmazták, legfőképpen az ájurvédikus gyógyászatban. Ennek a növénynek a használata javasolható azoknak, akik szeretnék megőrizni az életerejüket és energiával teltek szeretnének maradni minden egyes nap.

A kurkuma egy értékes vegyületet, kurkumint tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Mindemellett gátolja a rákos sejtek növekedését, illetve számos betegséggel szemben is védelmet nyújt, legfőképpen a krónikus betegségekkel szemben.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A rozmaring rendszeres fogyasztása azoknak ajánlható, akik még idősebb korukban is szeretnék megőrizni a memóriájukat. Kutatások igazolják, hogy a rozmaring az olyan betegségekkel szemben is védelmet nyújthat, mint az Alzheimer-kór. Ez a gyógynövény javítja az agy működését, illetve az agysejtek közötti kommunikációt.

Az oregánó antioxidáns hatásokkal rendelkezik, így védelmet élvezhetünk általa a szabad gyökök okozta károsodásokkal szemben, illetve az oxidatív stressz is elkerülhet, de csak akkor, ha rendszeresen fogyasztjuk.

A fokhagymát már ősidők óta használják a magas vérnyomás és a szívbetegségek megelőzésére, de ez a gyógynövény eredményesen veszi fel a harcot a baktériumokkal szemben is, éppen ezért természetes antibiotikumnak is szokták nevezni.

A galagonya szintén a vérnyomás csökkentésében játszik kitüntetett szerepet, csökkenti a szívfrekvenciát és az artériákra is kedvező hatást gyakorol.

Az ízletes fűszer, vagyis a fahéj erősíti a keringési rendszert, elsősorban a magas vércukorszint csökkentésével és a koleszterinszint szabályozásával teszi ezt.

Az angelikagyökér is a keringési rendszer és a szív általános erősítője. A Cayenne-bors rugalmasabbá teszi az ereket és hozzájárul a vérnyomás normalizálásához.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*