fbpx

Jobb agyműködés és strokemegelőzés grépfrúttal

Asztalon felezett és szeletelt grépfrút és hámozott grépfrútgerezdek.

Előfordul, hogy egyszer csak azt vesszük észre, hogy több kiló van rajtunk, mint ami ideális lenne és ennek eredményeképpen a koleszterinszintünk is az egekbe szökött. Igaz, sokan azt állítják, hogy a magas koleszterinszint nem veszélyes, de ez nem egészen így van. Nem véletlen, hogy a legtöbb embernél, akik stroke-on vagy szívinfarktuson estek át, magas koleszterinszintet diagnosztizáltak. Természetesen az is előfordul, hogy nem magasak a lipidértékek, mégis bekövetkezik a tragédia. A grépfrútra azonban számíthatunk akkor is, ha súlyfölösleggel küzdünk, illetve abban az esetben is, ha kicsit magasabbak a koleszterinértékeink.

A grépfrút kevés kalóriát tartalmaz, ellenben nagyon sok értékes tápanyag megtalálható benne. Különösen gazdag A-vitaminban, amelynek kiemelkedő a szerepe az immunvédelemben, de a szem és a bőr egészségének fenntartásában is közrejátszik. Folátban és C-vitaminban is gazdag ez az ízletes déligyümölcs, ami védelmet jelent a bőr, az íny, az erek és az immunrendszer számára.

Egy kutatás során megállapítást nyert, hogy a grépfrút aktívan hozzájárulhat a fogyásunkhoz, illetve nagy szerepe lehet a vércukorszint szabályozásában is. Ezzel a hatással pedig megelőzhetővé válhat a 2-es típusú cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kialakulása.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Igaz, még folyamatban vannak a kutatások, de az eddigi kutatási eredmények azt sugallják, hogy azok a táplálékok, amelyek bővelkednek flavonoidokban, jelentősen csökkentik a stroke kialakulásának kockázatait. A grépfrút nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, amelyek antioxidáns hatásokkal rendelkeznek. Minél több antioxidánsban gazdag táplálékot fogyasztunk, annál kisebb lesz az esélye a szív- és érrendszeri panaszok, betegségek kialakulásának és így csökkenhet a stroke és a szívinfarktus kialakulásának esélye is.

A flavonoidoknak az agy működésére is pozitív a hatásuk. Csökkentik a memóriaproblémák, a kognitív hanyatlás kialakulásának esélyét és megóvhatnak bennünket a neurodegeneratív betegségektől.

A grépfrút javítani tudja a koleszterinszintet. Amennyiben magas az LDL-koleszterin-szint, úgy sokkal nagyobb az esélye az érelmeszesedés kialakulásának. A grépfrút csodálatos gyógyhatása azoknál is jellemző volt, akik érelmeszesedésben szenvedtek.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük