fbpx

Késlelteti az öregedést és fiatalossá varázsolja a bőrt – acai bogyó

Lila tálban acaibogyó-őrlemény, háttérben laposabb barna tálban acai bogyók, körülötte elszórtan acai bogyók.

Az acai bogyót egyre többen ismerik és kedvelik hazánkban is. Egy rendkívül egészséges gyümölcsről van szó, amely antioxidánsokban és más tápanyagokban is bővelkedik. Kiemelkedő antioxidáns tulajdonságai miatt nemcsak étrend-kiegészítők készülnek belőle, hanem szépségápolási termékek is.

Az acai bogyónak nagyon sok előnyös tulajdonsága létezik, többek között az, hogy lassítja a szervezetben az öregedési folyamatokat és fiatalossá varázsolja a bőrt.

A gyümölcs másik előnyös tulajdonsága az, hogy az emésztést is javítani tudja, illetve növeli az energiaszintet. Ha a munkahelyünkön fáradtak vagyunk, akkor csak annyi a dolgunk, hogy elfogyasztunk pár szem acai bogyót.

A férfiakra is jó hatással van ez a gyümölcs, mivel kutatások is igazolják, hogy fokozza a szexuális teljesítményt.

Az acai bogyó rendszeres fogyasztása még az egyes betegségek visszafordításában is nagy szerepet játszik. Ilyen a cukorbetegség, a szívbetegség, a rákos megbetegedések és egyéb krónikus betegségek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A szívbetegségek kialakulásában nagy szerepet játszik a magas koleszterinszint. A koleszterinszintet egyszerű életmódbeli tényezők megváltoztatásával és az étkezés megreformálásával le lehet csökkenteni és aztán a normál szinten lehet azt tartani. A koleszterinszint csökkentésében az acai bogyó is a segítségünkre lehet.

A gyümölcs antioxidáns-tartalmát a magas antociántartalma adja, amely nagyon előnyös tehát egyes, akár még krónikus betegségek kivédésében is.

Az emésztést oly módon segíti, hogy gazdag forrása az élelmi rostoknak. Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mivel csak alacsony cukortartalommal rendelkezik.

A magas antioxidáns-tartalma csökkenti a szervezetben az oxidatív stresszt, mivel nagyon hatékonyan képes a szervezetben felhalmozódó szabad gyökök semlegesítésére.

Az acai bogyó tápanyagokban is rendkívül gazdag. Nagy mennyiségben tartalmaz A-vitamint, mangánt, káliumot, cinket, vasat, magnéziumot, foszfort, krómot. Ezeken kívül az egészséges zsíroknak is gazdag forrása.

Idősebb korunkban nagyobb az esély az agy károsodására. Az acai bogyó rendszeres fogyasztása azonban megóvhat bennünket ezektől az agyat is érintő károsodásoktól. A vizsgálatok azt mutatták, hogy csökkenti az agysejtek oxidációját, illetve nagyon jó hatással van a memóriára.

1 hozzászólás

  1. Szuhay Péter

    Ez a bogyó, úgy olvasom Brazíliából jön, jócskán feldolgozva. Meg kéne vizsgálni, hogy az itthon, az erdőszéleken bőven termő kökény helyettesíthetné (az is sötétkék). A hatvanas években rövid ideig lehetett kapni negyedliteres üvegben kökény levet, aztán eltűnt.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük