Köpölyöző poharakat melegít egy terapeuta, melyet egy nő hátára helyez fel.

Az ember már több ezer év óta köpölyöz. Míg korábban a köpölyözés bevált házi gyógymódnak számított, ez a terápiás módszer az úgynevezett modern orvostudomány fejlődésével egy idő óta szinte feledésbe merült, a mai modern természetgyógyászati kezelési módszerek keretei között azonban valóságos reneszánszát éli.

A köpölyözés technikája

A terápia legfontosabb kelléke a köpölyöző pohár. Ez a gömb alakú edény egy kb. 3-6 cm-es átmérőjű kerek nyílással rendelkezik. Ezzel az eszközzel történik a fájdalom kezelése. A terapeuta több, előzőleg felmelegített poharat helyez fel bizonyos testtájakra. A lehűlés során vákuum keletkezik, amely serkenti a vérkeringést, és mobilizálja a gyógyító erőket. A poharak célzott alkalmazása szabályozza a zavart testfunkciókat, és a vákuum elvezeti a kórokozó anyagokat. A helyi keringés fokozása elsősorban feszüléseknél, anyagcserezavaroknál vagy emésztési panaszoknál serkenti a fájdalmas területeken a sejtanyagcserét, és ezzel enyhíti a fájdalmat. A köpölyözés elősegíti a szervezet öngyógyító erőinek aktiválását, és a mély ellazulás érzését eredményezi.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Mítosz vagy terápia?

A köpölyözés nem hókuszpókusz és nem mágia. A kezelés kezdetén a terapeuta tapintással gondosan lokalizálja az izomfeszüléseket, keményedéseket vagy egyéb feltűnő helyeket. A köpölyöző poharakat pedig pontosan ezekre a pontokra helyezi fel. A legtöbb páciens nagyon jótékonynak találja a terápiát, és minden kezelés után a panaszok enyhülését érzi. Eltarthat azért néhány napig, míg a fájdalom végleg eltűnik. Ha ez nem történne meg, ajánlatos egy újabb kezelés.

Véraláfutások

A poharak levétele után a bőrön véraláfutások maradnak vissza. Ezek a helyek egy ideig kissé érzékenyek lehetnek, amely teljesen normális. Ha véralvadásgátlót tartalmazó gyógyszert kell szednünk, mondjunk le a köpölyözésről.

Köpölyöző masszázs

A masszázsnál a felhelyezett köpölyöző poharakat nagyobb beolajozott testfelületeken, mint például a háton, folyamatosan mozgatják. Ezáltal serkentik a nyirokkeringést, erős masszázshatás jön létre, és végül jóleső ellazulás lép fel. Itt is az a cél, hogy az öngyógyító erők aktiválódjanak. A köpölyöző masszázst elsősorban a stressz különböző tüneteinél és alvászavaroknál alkalmazzák.

Ehhez a cikkhez 2 hozzászólás

  1. Tóthné Domokos Irma

    Nálunk az úgynevezett ” köpölyöző masszázst ” Nyúvasztásnak hívják. Hát….olyan érzés is . 🙂

  2. Tóthné Domokos Irma

    Az, hogy nagyon hatékony, mindenek ellenére mélységesen igaz.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*