fbpx

Krónikus fájdalom: egy létező betegség

Puzzle-ból kirakva egy emberi test piros gerincoszloppal, melyhez egy balta közelít, ezzel utalva a krónikus, elviselhetetlen fájdalomra.

A krónikus fájdalommal való élet nagyon megnehezíti a mindennapokat. Ezt csak az tudja, aki ismeri ennek a szónak a jelentését, és minden egyes nap együtt is él vele. Hiába magyarázná el egy olyan embernek, akinek szinte soha nem fáj semmilye, nem érti és nem is értheti, hiszen nem tapasztalta meg, nem tudja, hogy milyen az, amikor a fájdalom határozza meg a mindennapjait. Azonban ha pozitívan állunk hozzá, idővel még a fájdalom is alábbhagyhat, és még a közérzetünkön is javíthatunk, ha kicsit átprogramozzuk magunkat. De ezek a sorok azokhoz is szólnak, akik krónikus beteggel élnek együtt. Fontos, hogy lássák, hogy tudják, mit is jelent ezzel a betegséggel együtt élni.

Ha krónikus fájdalommal él valaki, számára minden egyes nap egy kaland. Hiszen soha nem tudja, hogyan ébred fel reggel. Lehet, hogy aznap nem lesznek olyan nagy fájdalmai, így eléggé vidáman fog telni a napja, de az is lehet, hogy a nagy fájdalmak miatt az ágyból sem lesz kedve felkelni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Úgy tűnik, hogy az emberek nem nagyon értik annak a szónak a jelentését, hogy krónikus. Amikor azt mondják, hogy remélem, hamarosan jobban érzed magad, akkor az illető nem mindig tud mit felelni. Ő is szeretne jobban lenni, de a krónikus fájdalom nem viccel, hirtelen jön és hirtelen csap le, míg máskor elő sem merészkedik.

Amikor az emberek azt kérdezik, hogy próbált-e már ezt vagy azt a fájdalom csillapítására, akkor sokszor csak egy legyintés a válasz. A krónikus fájdalommal élő szinte már mindent kipróbált. Jól jöhetnek új ötletek, de ezeket szinte már mind kipróbálta az illető, hogy csillapodjanak a fájdalmai.

A krónikus fájdalommal élők nagyon jól tudják, hogy a gyógyszer méreg. Néha azonban csak ez segít. Nem lehet mit tenni, be kell venni a pirulát még akkor is, ha mellette mozognak, egészségesen táplálkoznak, meditálnak. Örökös fájdalommal nem lehet élni.

A krónikus fájdalommal élők veszíthetnek el barátokat, de helyette jöhetnek újak. Nem szabad a panaszaikkal elárasztani az embereket, de aki képtelen tolerálni a fájdalmukat, az jobb is, ha megy, és többé nem lesz az életük része.

1 hozzászólás

  1. Bandzsók Zsolt Zoltánné

    Igen sajnos én tudom mi az a folyamatos fájdalom. Sajnos csak az okát nem tudom, mivel eddig még nem sikerült kiderítenem. Van valaki aki segíteni tud?

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.