fbpx

Kurkuminnal az Alzheimer-kór ellen

Befőttesüvegből fakanállal egy adag kurkumát emelnek ki.

Az Alzheimer-kór egyre több 65 évnél idősebb embert fenyeget szerte a világon. Gyógymód ugyan nincs rá, azonban a kutatók egyre több lehetőséget látnak a kurkuminban.

Tanulmányok igazolják, hogy a kurkumin, a kurkumán belüli tápanyag és aktív komponens drámai módon csökkentheti a rák és a neurodegeneratív betegségek hatását. Több adat is megerősíti, hogy a kurkumin nagyon hatékony az agy egészségi állapotának támogatásában és az Alzheimer-kór megelőzésében.

A kurkuma hosszú és gazdag történelemmel rendelkezik a kínai és az indiai hagyományokban. Valójában évszázadok óta használják nemcsak a főzéshez, hanem a hagyományos orvoslásban is. A nyugati tudomány is számos területen bizonyítja hatékonyságát, beleértve a betegségekkel és az öregedéssel kapcsolatos kérdéseket is.

A kurkumin javítja a sejtek és a gének kémiai jelzésével kapcsolatos mechanizmusokat. Javítja a szervezet gyulladással és kémiai igénybevételével szembeni ellenállását is.

A kutatók úgy vélik, hogy a kurkumin hatékonyan hat az Alzheimer-kórra, mégpedig a fő okainak kezelésével. A kurkumin megköti a toxikus fehérjéket, amelyek megjelenhetnek az agyban és megakadályozzák, hogy veszélyes plakkokat képezzenek. Ugyancsak csökkenti az oxidatív stresszt és az általa okozott károkat, csökkenti a koleszterinszintet és a gyulladásos jelzőmolekulákat. Emellett elősegíti a tisztítást és védelmi mechanizmusokat indukál az agyban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kurkumin segít megelőzni a meglévő agysejteket a korai és természetellenes öregedéssel járó hanyatlás ellen. Támogatja az agy egészségi állapotát, miközben megakadályozza a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór kialakulását. Úgy tűnik, a kurkumin minimalizálja az agyi sérülések, például az agyvérzés negatív következményeit.

A kurkumint vizsgálták más betegségek kialakulása, pontosabban a Parkinson-kór megelőzése szempontjából is. A kutatók azt a megállapítást tették, hogy a kurkumin segít megakadályozni a dopamintermelő sejtek halálát és csökkenti a szabad gyökök kialakulásának esélyét, illetve csökkenti a gyulladásokat is. Általánosságban elmondható, hogy a kurkumin rendkívül védő hatással van az agyra.

A neurodegeneratív betegségek és az öregedési folyamat hatása a kémiai jelátviteli utakon fellépő kóros reakciókat eredményez. Idővel a normál sejtműködés teljesen elveszhet. A kurkumin azonban segíthet kivédeni a neurodegeneratív egészségügyi problémákat és a korai öregedés hatásait.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük