fbpx

Maradjon edzésben! Ne csak tervezgessen, valósítsa is meg az álmait!

Fiatal hölgy otthon fitneszlabdával tornázik.

Olyan könnyű terveket készíteni. Olyan könnyű elhatározni, hogy holnaptól minden más lesz és elkezdjük az új életet. Aztán azon kapjuk magunkat, hogy minden maradt a régiben, és semmi, de semmi nem változik. Igaz, hogy érzünk egy kis lelkiismeret-furdalást, de nem olyan nagyon, hogy annyira rosszul éreznénk magunkat. Pedig sok esetben nem is olyan nehéz életmódot váltani és új dolgokat bevezetni, de néhány beidegződésen és szokáson módosítani szükséges. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a tervek ne csak álmok maradjanak? A cikkben megtalálja a válaszokat.

A kisebb tervek és célok hasznosabbak és könnyebben is megvalósíthatók. Hiába tervezzük el, hogy nyárra megszabadulunk a súlyfeleslegünktől, nehezebb lesz megvalósítani, mintha először csak öt kilogrammot, majd tízet szeretnénk leadni. A kisebb célok néha sokkal motiváltabbá tehetnek, mint a nagyobbak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Tehát először csak kisebb lépésekben haladjunk előre, mert így sokkal jobban fenn tudjuk tartani a motivációt és könnyebben meg tudjuk azt valósítani. Ha szeretnénk lefogyni, akkor először szép lassan változtassunk az étkezési szokásainkon. Együnk kisebb adagokat, majd együnk egyre több egészséges táplálékot.

Egy-egy nasit váltsunk ki zöldséggel vagy gyümölccsel, majd jöhet az edzés is. A lényeg, hogy ne akarjuk azonnal megváltani a világot, hiszen nem biztos, hogy menni fog, és akkor csalódottak leszünk. A rossz tapasztalatok miatt pedig nem biztos, hogy kitartók maradunk és végig küzdeni fogunk az álmainkért.

Az első és legfontosabb, hogy fixáljuk le magunkban, hogy mit is szeretnénk valójában elérni. Nagyon lényeges, hogy legyenek átgondolt és alaposan megfontolt elgondolásaink, mert ha csak csapongunk, abból semmi jó nem sül ki.

Ha szeretnénk lefogyni, akkor tűzzünk ki magunk elé egy hosszú távú célt, és csakis az lebegjen a szemünk előtt, hiszen így tudjuk majd megvalósítani a terveinket. Ha úgy érezzük, hogy ügyesen haladunk a terveinkkel, azaz apránként meg tudjuk valósítani a részcélokat, akkor miért ne jutalmazhatnánk meg magunkat, hiszen megérdemeljük, megdolgoztunk érte.

 

1 hozzászólás

  1. Szuhay Péter

    Van egy meglepően egyszerű taktika: határozzuk el, hogy egy bizonyos testsúly fölé nem megyünk. Én pl. a 80 kg-ot álítottam be és nagyjából sikerült is. Nyáron lehet rátenni egy lapáttal, például lementem 75 kg-ra, így van egy kis tartalék, befér az ünnepi evés-ivás. A másik nagyon egyszerű, nem én találtam ki: este munka után gyalogoljunk le 8 kilométert, ez hatásos!

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.