fbpx

Miért jó nekünk a gotu kola?

Egy asztalon gotu kola levelek, mellettük egy fehér tálban gotu kola levelek.

A gotu kola egy olyan Ázsiában őshonos gyógynövény, amelyet az ájurvédikus gyógyászatban már évszázadok óta alkalmaznak. Cikkünkben a csodálatos gyógyhatásait mutatjuk be.

A gotu kola nemcsak a tanulási teljesítmény növeléséhez, hanem a memória javításához is aktívan hozzájárul, amivel jelentősen támogatja a kognitív funkciók működését. Ez a hatás leginkább a gyógynövényben található aktív hatóanyagoknak, a triterpéneknek köszönhető.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy ez a gyógynövény hasznos lehet a stroke utáni gyógyulási szakaszban, ugyanis a gotu kola ebben az esetben is bebizonyította, hogy érezhetően javítja a kognitív funkciókat. Az sem elhanyagolható tulajdonsága, hogy jelentősen csökkenti az oxidatív stresszt a szervezetben és az agyban is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A gotu kolu gyógynövénnyel kapcsolatban is sok vizsgálatot végeztek. Megállapításra került, hogy megfiatalítja az idegeket és az agysejteket, hozzájárul az intelligencia növeléséhez, javítja a memóriát, sőt egyes feltételezések szerint az élettartam növelésében is segítségünkre lehet. Ezen kívül csökkenti az agyban a szabad gyökök koncentrációját és mérsékelheti a sejtpusztulást is. A gotu kola csökkentheti az olyan neurodegeneratív betegségek kialakulásának kockázatát, mint az Alzheimer-kór vagy a demencia.

Az is bebizonyosodott, hogy hatékony lehet a szorongásos zavar, a depresszió tüneteinek csökkentésében és a stressz oldásában, hiszen növeli a szerotoninszintet és ezzel is hozzájárul a boldogságérzetet létrejöttéhez.

A gyógynövény hatóanyagai elősegítik a sebgyógyulást, illetve hasznunkra lehet a mikrocirkuláció javításában és a májkárosodás megelőzésében is. Mivel gazdag antioxidánsokban, csökkentheti a szervezetben a gyulladás szintjét.

A gotu kola a vérkeringés, pontosabban a mikrocirkuláció javítására is alkalmas,  jó hatással van a végtagok, különösen a láb keringésére. De ennek a gyógynövénynek a vérnyomás szabályozásában is kiemelkedő a szerepe, viszont ha vérnyomás gondokkal küzdünk, mindenképpen egyeztessünk a kezelőorvosunkkal mielőtt önmagunkat diagnosztizáljuk és kezeljük. A felírt gyógyszereket pedig mindig csak az orvos tanácsára, utasítására hagyjuk el vagy csökkentsük.

  1. Szeretném megtudni, hogy hol és milyen formában kapható ez a csodálatos hatással rendelkező gotu kolu?

  2. Kovács Edit

    Milyen formában lehet hozzájutni és hol?
    A tea formula számomra nem használható.
    Tabletta, kapszula, szirup stb. forma lenne a legmegfelelőbb.
    Köszönöm és várom válaszukat, kívánva minden jót.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük