fbpx

Miért olyan egészséges a tonhal?

Tonhal apró darabokra vágva, friss fűszerrel megszórva.

A tonhal egy rendkívül egészséges hal, mivel csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának a kockázatát, serkenti a növekedést és a fejlődést, csökkenti a vérnyomást, a koleszterinszintet és még a fogyást is elősegíti.

A tonhal, pontosabban a benne lévő tápanyagok az immunrendszer megerősítésében is részt vesznek, segíthetnek az energiaszint növelésében, növelik a vörösvértestek számát és még egyes rákos megbetegedésekkel szemben is védelmet élvezhetünk általuk.

A tonhal egy tengeri hal, amely nagyon sok értékes szerves vegyületet, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A tonhal telítetlen zsírokkal és antioxidánsokkal is töltve van. Nagyon gazdag B12-vitaminban, niacinban és riboflavinban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A tonhalban lévő értékes tápanyagok elsősorban a szív egészségének tesznek jót. Csökkentik a szívkoszorúér-betegség kialakulásának kockázatát. A tonhal sok omega-3 zsírsavat is tartalmaz, így az LDL-koleszterin szintjét is csökkenteni tudja, így védelmezve az artériákat és az ereket a károsodásoktól, amelyek okozói lehetnek a szívbetegségnek, illetve a keringési rendszer betegségeinek.

Az omega-3 zsírsav gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így nagy szerepe van a vérnyomás csökkentésében. A tonhal káliumot is tartalmaz, így nemcsak a vérnyomást képes lecsökkenteni, hanem értágító hatással is rendelkezik. A magas vérnyomás csökkentése elengedhetetlen, mivel így csökken az egész szervezetben, illetve a kardiovaszkuláris rendszerben kialakuló feszültség, így óvva meg a szív és az erek egészégét. Ez pedig megakadályozhatja az olyan betegségek kialakulását, mint érelmeszedés, stroke vagy szívroham.

Az omega-3 zsírsav más szerv egészségére is pozitív hatást gyakorol. Nagyon hasznos tápanyag a szemnek, így védelmet jelenthet a korral összefüggő makuladegenerációval szemben. Az omaga-3 zsírsav segíthet megóvni a retina egészségét és védelmet jelenthet a diabéteszes retinopátia kialakulása ellen is.

A tonhal nagyon sok fehérjét tartalmaz. A fehérjék – mint testünk építőkövei – elősegítik a megfelelő növekedést, megóvnak a betegségek kialakulása ellen, jó hatással vannak az izmokra és az általános anyagcsere egészségét is sikeresen tudják fenntartani.

A tonhal gazdag forrása a C-vitaminnak, a cinknek és a mangánnak, amelyek hatékony antioxidánsnak számítanak. Az antioxidánsok védelmet jelentenek a szabad gyökökkel szemben, amelyek krónikus betegségeket okozhatnak.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.