Stressz szó letörlése piros szivaccsal egy fekete tábláról.

A stressz megkeseríti a ma emberét, hiszen az élet sok területén helyt kell állni. Sokan érzik azt, hogy képtelenek megfelelni a mai kor elvárásainak. Fokozottabban igaz ez az idősebb korosztályra, azokra, akiknek még dolgozniuk kell, viszont lehet, hogy már nem képesek annyira felvenni az iramot, mint a fiatalok. A mindennapi stressz azonban bárkit megbetegíthet, hiszen a stressz először a lelket, majd a testet támadja meg.

A feszültség aktiválja a szimpatikus idegrendszert, ez viszont megnöveli a pulzusszámot és a vérnyomást. A stressz csökkenti az immunrendszer működését, hatással van a koncentrációra, a táplálkozásra, illetve az alvást is befolyásolhatja.

A folyamatosan jelen lévő stressz kimeríti a mellékveséket és leállítja a neurotranszmitterek termelődését, amelyek nyugodttá, stabillá és boldoggá tesznek bennünket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Milyen módszerek léteznek a stressz és a feszültség levezetésére és megszüntetésére? Az első és legfontosabb lépés, hogy ne akarja, hogy az élete tökéletes legyen, hiszen az soha nem lesz az. Mindig közbejöhet egy rossz hír, egy negatív esemény. Nem tudunk vele mit tenni. El kell fogadnunk, hogy az életben vannak jó és rossz dolgok, de ezek általában egyensúlyban vannak egymással. Aki elfogadja önmagát és szereti az életét, az sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb lehet, mint az a személy, aki állandóan a tökéletességet üldözi.

Használjon gyógynövényeket, ha nem sikerül egyedül lenyugodnia. Erre nagyon alkalmas a citromfű, a borsmenta, a levendula, a szenvedélyvirág, illetve az aranygyökér, amely rózsagyökér néven is ismeretes.

Tegyen másokkal jót, segítsen az embereknek! Furán hangzik, de ha nem mindig önmagunkkal vagyunk elfoglalva, akkor a stressz is elkerülhet bennünket. A szeretet kinyilvánítása, az, hogy adhatunk valamit egy rászorulónak vagy meghallgatjuk egy ember problémáit és a lehetőségünkhöz mérten segíthetünk is rajta, csodákat tehet, és a mi életünk is pozitívabbá, jobbá válhat. Nem beszélve arról, hogy ezeknek a tevékenységeknek stresszlevezető hatása is van.

A pihenés, a napi nyolc óra alvás, a rendszeres testmozgás, az, hogy néha tudunk nemet mondani másoknak és a légzésünkre való odafigyelés is sokat javíthat az állapotunkon.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*