fbpx

Önmagunk kényeztetése akár természetes gyógymód is lehet

Idős hölgy a konyhában tésztát főz.

A munka sok stresszel és idegeskedéssel járhat együtt. Idővel ez elhatalmasodhat rajtunk, így nem árt néha egy kis szüntet tartani és pihenni, hiszen a lazítás segít megújulni. Mindjárt új színben láthatjuk a világot, feltöltődhetünk, és még azt is elérhetjük, hogy újra visszavágyunk dolgozni.

Nem árt időnként kicsit kényeztetni magunkat. Nem kell feltétlenül drága dolgokra gondolni, hiszen egy könyv elolvasása, egy forró fürdő, egy csésze valóban finom tea sokat segíthet abban, hogy ellazuljunk és kikapcsolódjunk. Mivel kényeztethetjük önmagunkat? Mi az, ami segíthet a feltöltődésben és abban, hogy testileg és lelkileg is jobban érezhessük magunkat? A cikkben ehhez adunk néhány hasznos tippet és ötletet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ha úgy érezzük, hogy nagyon elfáradtunk, elegünk van a mókuskerékből, akkor vegyünk ki egy szabadnapot. De ne otthonunk takarításával vagy ügyintézéssel foglalkozzunk, hanem pihenjünk, relaxáljunk, és olvassuk el végre azt a könyvet, amit hetek óta csak halogatunk, pedig nagyon szeretnénk a végére érni.  Miért ne tehetnénk meg, hogy egész nap csak azt csináljuk, amit valóban nagyon szeretünk?

Ha túlságosan fáradt bármihez is, és legszívesebben csak feküdne a kanapén és filmeket nézne, akkor tegye azt. Miért ne nézhetné meg egyetlen nap alatt a kedvenc sorozata új évadát? Sokkal jobb lesz a kedve, ha kicsit valóban önmagával foglalkozhat, és ha azt csinálhatja, amit nagyon szeretne, de soha sincs rá ideje.

Töltekezzünk fel napfénnyel ameddig csak az idő engedi. Napoztassuk az arcunkat, hiszen szervezetünknek szüksége van D-vitaminra, ez ugyanis erősíti az immunfunkcióinkat, így ellenállóbbak leszünk a betegségekkel és a fertőzésekkel szemben.

Ha túl sokat dolgozott az utóbbi időben, nem biztos, hogy arra vágyik, hogy a konyhában sütögessen, főzögessen, pedig ez a tevékenység nagyon jól kikapcsolhat. Az agyunk állandóan forog, hiszen mindig terveket készítünk, feladatokat oldunk meg, dolgozunk valamin, és szinte soha nem hagyjuk, hogy egy kicsit pihenjen. A sütés-főzés azonban nagyon jól regenerálja az agyat, hiszen ilyenkor kikapcsolódunk és valóban csak arra koncentrálunk, ami a konyhában történik.

 

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.