fbpx

Segítsünk egymásnak, hogy a karácsony ne betegítsen meg!

Anyuka két gyerekével mikulássapkában a konyhában süt.

A karácsony egy remek alkalom arra, hogy összegyűljön a család. Általában béke uralkodik a családokban ezen az ünnepen, de csak akkor, ha a család összetart és mindenkinek megvan a saját maga feladata. Segítsünk egymásnak az előkészületekben, hogy mindenki nyugodtan és kipihenten ünnepelhessen ezekben a napokban, hiszen az egészség fontos!

Miért kellene egyetlen embernek mind a három feladatot elvégeznie? A család egyik tagja írja össze a karácsonyi menühöz a hozzávalókat, egy másik személy vásároljon be, és egy harmadik személy pedig pakoljon minden terméket a helyére. Így már nem is tűnik olyan nagy ördöngösségnek a karácsonyi bevásárlás, nem mellesleg nem egyetlen emberre hárul az összes feladat.

A karácsonyi takarítás előtt a legjobb, ha készítünk egy hatalmas adag forró csokoládét és a pihenőidőkben ezt kortyolgatjuk a szeretteinkkel. Igen, ez sem egyemberes feladat, a takarítási feladatokat is fel lehet osztani a családtagok között. A hangulat fokozása érdekében hallgathatunk takarítás közben valami kellemes zenét, de a karácsonyi dallamoknak is megvan a maga hangulata.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A karácsonyi sütés és főzés nem egy könnyű feladat, azonban kicsit lazíthatunk a gyeplőn, hiszen itt sem egyetlen embernek kell robotüzemmódban dolgozni, hanem mindenki vegye ki a részét a konyhai előkészületekből. A családtagok ennyi támogatást igazán megadhatnak egymásnak és nagyon jó összetartó ereje is van a konyhai tüsténkedésnek.

Ha minden dekoráció a dobozokban lapul, de mindenki csak arrébb tologatja azokat a lábával, attól még nem lesz feldíszítve a fenyőfa. Ha a család összes tagja erőt vesz magán, és együttes erővel aggatja a fára a tavalyi vagy az újonnan készített díszeket, akkor egykettőre ki is lehet pipálni egy újabb feladatot, nem mellesleg mindenki kedvére gyönyörködhet a nappali pompáját emelő karácsonyfában.

Amennyiben vendégeket várunk karácsonykor, úgy azt is meg lehet beszélni egy családi kupaktanács keretein belül, hogy ezen a szép estén kinek mi is lesz a feladata. Míg a család egyik tagja megterít, egy másik személy fogadhatja a vendégeket, köszöntheti őket egy gyógynövényes welcome drinkkel, illetve a mosogatás és az ételek szervírozása is képezheti megbeszélés tárgyát. Mert hiszen az ünnepet csak akkor élvezheti a család, ha nem egyetlen emberre hárul az összes feladat.

1 hozzászólás

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük