fbpx

Szépüljön természetes és egyszerű módszerekkel!

Mosolygós idős hölgy a tükör előtt arcát krémmel keni, fején fehér törölköző.

Ki ne szeretne mindig szép lenni? A szépség megőrzéséhez nem kell feltétlenül nagyban gondolkodni. Nemcsak szépészeti beavatkozások és más drasztikus módszerek jelentik a megoldást, hanem sok kis apróság, melyek összeadódva szépítik az arcot és a lelket is. Mit tehet annak érdekében, hogy mindig szépnek lássa magát, hogy mindig rendezett legyen a külseje, még akkor is, ha vannak napok, amikor szinte alig jut ideje önmagára? Adunk néhány tippet, bízva abban, hogy ezek segítenek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A szervezetünk könnyen dehidratálttá válik, amennyiben nem iszunk elegendő folyadékot. Az ápolt bőr szép és nem száraz. Ha unja a vizet, akkor egyen minél több olyan gyümölcsöt, melyek sok vizet tartalmaznak, például szőlőt vagy görögdinnyét.

A hidratálást krémekkel is támogathatjuk. Használnunk is kell ezeket, hiszen a száraz bőr hamar ráncosodik, így már huszonéves kortól javasolt kozmetikumokat használni férfiaknak és nőknek egyaránt. Mindig olyan arckrémet, hidratáló pakolást válasszon, ami megfelel a bőrtípusának, ellenkező esetben ugyanis árthat a bőrének.

Ha az arca hajlamos a rozaceára, azaz kis apró erecskék kialakulására, akkor fogyasszon K-vitaminban gazdag zöldségeket, például kelkáposztát vagy káposztát.

Ha pedig a káros hatású UV-sugárzástól védené az arcát, akkor a likopinban gazdag zöldségek fogyasztása javasolt. Egész évben könnyű hozzáférni a paradicsomhoz, ami az egyik legjobb forrása a likopinnek.

A szemöldök rendezettségével is sokat tehet annak érdekében, hogy az arca ápoltnak hasson. Általában kevesebb figyelmet fordítunk erre a területre, de a kedvező összkép érdekében érdemes többet foglalkozni vele. Használjon reggelente szemöldökkefét, ami segíthet a szálak megregulázásában.

Tudta, hogy a szomorú arckifejezés öregít, a mosoly pedig csodákra képes? A jókedv sokat fiatalíthat, míg a szomorúság vagy egy szigorú arckifejezés akár éveket is öregíthet rajtunk. Nem sokkal jobb inkább vidámnak lenni és mosolyogni? A belső békénk, harmóniánk és örömünk hozzájárul a pozitív kisugárzásunkhoz, ami megszépíti az arcunkat. Így nemcsak a szépségünket őrizhetjük meg hosszú távon, hanem a lelki boldogságunkat és a testi egészségünket is.

 

1 hozzászólás

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.