fbpx

Szupertáplálék, amely növeli az energiát: kakaóbab

Kakaóbab a héjában.

A szerves, nyers kakaó egy olyan szupertáplálék, amely számos egyedülálló fitonutrienst tartalmaz, köztük nagy mennyiségű ként, magnéziumot és feniletil-amint. Ezek elősegítik a fókuszálást és az éberséget, miközben még hangulatot is szabályoznak. A kakaóbabban több antioxidáns van, mint a teában, a borban, az áfonyában és a goji bogyóban.

A kakaóbab magnéziumban gazdag szupertáplálék. A magnézium egy olyan ásványi anyag, amely több mint 300 biokémiai reakcióhoz szükséges a testünkben. A magnézium kulcsfontosságú az izmok és idegek működésében és a szívritmus szabályozásában. A kakaó javítja az izomszerkezetet és az idegi működést.

A vörös vérsejtek előállításához vasra van szükség, így a vasban gazdag táplálékok, mint például a kakaó segíthet az anémiás tünetek leküzdésében. A vashiánynak olyan mellékhatásai lehetnek, mint fáradtság vagy rossz közérzet. Szerencsére a kakaó gazdag vasban. A megfelelő felszívódás érdekében párosítsa C-vitaminnal.

A kakaó rendkívül gazdag antioxidánsokban, amelyek rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a stroke kialakulásának a kockázatát. Ezek az antioxidánsok csökkentik az oxidatív stressz által keletkezett szabad gyökök kialakulását vagy elszaporodását. De emellett számos tanulmány igazolja, hogy a kakaó jó hatással van a vérnyomásra, az inzulinrezisztenciára és a vaszkuláris funkcióra.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Korábban a kakaóbabot a hasmenés kezelésére használták a benne található polifenolok miatt, amelyek bizonyos bélrendszeri elváltozások kialakulását gátolják meg.

A neurotranszmitterek az agyunk apró hírnökei, amelyek elmondják a testünknek, hogyan viselkedjenek, végső soron befolyásolva a hangulatot. A kakaóbab is rendelkezik ilyen csodálatos képességgel.

A kakaó stimulálja az agyat, ennek hatására érezzük euforikusan magunkat. Két vegyi anyag is van, amelyet a kakaó fogyasztása felszabadít az emberi szervezetben. Az egyik a feniletil-amin, amely a szervezetünk által termelt kémiai anyag. Ez egy mellékveséhez kötődő vegyi anyag, amely segítségünkre lehet a koncentrálásban, és nagyobb tudatosságot is biztosít számunkra. A másik anyag egy olyan lipid, amelyet boldogságmolekulaként ismerünk.

Ha csokoládét eszünk, mindig figyeljünk arra, hogy magas kakaótartalmút válasszunk, mert csak ez gazdag igazán antioxidánsokban.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük