B12-vitamin zöldre festett kapszulaszerű lufira festve.

Habár kutatások igazolják, hogy a kis mennyiségű alkohol még akár jót is tehet a szív számára, azonban a mértéktelen ivás semmiféleképpen sem lehet áldás az egészséget illetően. Több tanulmány is igazolja, hogy a rendszeresen, nagyobb mennyiségben fogyasztott alkohol megnöveli a daganatos megbetegedések kialakulásának az esélyét. Azonban azt is állítják ezek a kutatások, hogy léteznek olyan táplálékkiegészítők, amelyek segíthetnek megvédeni a májat és általános vitalitást is biztosítanak. Ez azonban senkit sem ment fel a józan gondolkodás alól, azaz még mindig jobb csak keveset és nem rendszeresen inni, mint inni és ennek hatásait különféle szerekkel, anyagokkal kivédeni.

Az etanol-alkohol a szervezetben acetaldehidre bomlik, amely egy másnaposságért felelős vegyület. Azonban ez a vegyület nemcsak fejfájást és remegést okoz, hanem akár rákos betegséget is generálhat. Az alább felsorolt kiegészítések elősegítik a méregtelenítést, így csökkentve a kockázatokat.

Kutatások kimutatták, hogy az alkoholfogyasztás csökkenti a B6-vitamin (piridoxin) és a B1-vitamin (tiamnin) szintjét a szervezetben. Az alkohol szintén negatívan hat a folsavszintre, amely képes elnyomni a proto-onkogéneknek nevezett veszélyes rák kialakulásáért felelős géneket. A B-vitaminok jelentős hányada tehát védelmet jelenthet egyes daganatos megbetegedésekkel szemben. Ha valaki sok alkoholt fogyaszt, ezeket a vitaminokat mindképpen pótolnia szükséges.

A klorofillin, a klorofill vízben oldódó formája, azaz a növényekben található zöld pigment. Ennek a vegyületnek a hiánya szintén okozhat rákos megbetegedést, egész pontosan a májrák kialakulásáért lehet felelős, amely legfőképpen az alkoholfogyasztás következménye.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A szilimarin biztosítani tudja a májsejt-regenerálódást és fokozza a méregtelenítést. A szilimarin egyik titkos fegyvere az a képesség, hogy gátolja az etanol acetaldehiddé alakulását. A másik pedig, hogy megvédeni a DNS-t a rákkeltő károsodástól, amelyben minden rendszeresen alkoholt fogyasztó érintett.

A rezveratrol biztosítani tudja a sejt DNS-védelmét és javítását, mielőtt a rákos elváltozások elkezdődnének. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy ez a vegyület több lépcsőben is meg tudja gátolni a daganatos betegségek kialakulását.

A rendszeres alkoholfogyasztás a szelén mennyiségét is csökkentheti a szervezetben. Azoknak, akiknek a szervezetében kevesebb szelén található, fokozottabban ki vannak téve az olyan betegségnek, mint vastagbél- vagy májdaganat.

Az árpafű specifikus rákellenes fehérjét tartalmaz, amely megakadályozhatja a gyomor és bélrendszeri tumorokat. Az árpafű egy prebiotikum, amely segít a bélflóra egyensúlyának helyreállításában.

És a legfontosabb a C-vitamin, amelynek szintjét drasztikusan lecsökkenti az alkoholfogyasztás. Ez a vízben oldódó tápanyag egy kitűnő antioxidáns, amely megvédi az agysejteket az alkohol toxikus hatásaitól, miközben megnöveli a gyulladáscsökkentő anyagokat. Ezen kívül a C-vitamin segít újrahasznosítani az E-vitamint, amely blokkolja a káros lipid-peroxidációt a májban és az agyban.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*