fbpx

Top 3 adaptogén gyógynövény a stressz leküzdésére

Egy asztalon ginszenggyökér, mellette ginszengből készült olaj üvegcsékben és ginszengkivonatot tartalmazó zselés kapszulák.

Manapság akárkit is kérdezünk meg, mindenki arra panaszkodik, hogy nincs elegendő ideje, hiszen folyton rohannak és sietnek valahová. A stressz végérvényesen bekúszott az életünkbe, ami nemcsak fizikai, hanem lelki betegséget is okozhat.

Az adaptogén gyógynövények részt vesznek az anyagcsere szabályozásában, de emellett a stressz csökkentésében is aktív szerepet játszanak. Segítenek megküzdeni a stresszel és még a teljesítményt is megnövelik. Emellett csökkentik a fáradtságot, javítják a mentális funkciókat, jobb alvást biztosítanak, de a hangulat fokozásában is kiemelkedő szerepet töltenek be, sőt a fertőzésekkel szembeni ellenállást is megnövelik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Sokféle adaptogén gyógynövény létezik. Az egyik közülük az ashwagandha, mely valójában egy örökzöld cserje, legfőképpen Indiában őshonos. A helyiek fiatalító gyógynövényként ismerik, ezért nagyon kedvelik és rendszeresen fogyasztják is.

Az ashwagandha nagyon hatékony a stresszel szemben, illetve hozzájárul a jó egészséghez. Indiában úgy tartják, ha valaki rendszeresen fogyasztja, akkor hosszú ideig fog élni. A gyógynövény ugyanis lassítja az öregedési folyamatokat és szinte újjáéleszti az egész testet, amely nemcsak lelkileg, de testileg is megfiatalodhat. Mindemellett fokozza az ellenálló képességet, és még a libidóra is pozitív hatást gyakorol. Az ashwagandha növeli az izomerőt, az izomtömeget és fokozza az állóképességet.

A másik adaptogén gyógynövény az aranygyökér, melyet hazánkban is egyre többen használnak, hiszen nagyon hatékony a stressz oldásában, érezhetően javítja a hangulatot és enyhíti a fáradtságot is. Emellett kiemelkedő szerepe van a koncentráció javításában, és még a memóriafunkciók is sokkal jobbak lesznek, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk. A gyógynövény a mentális és a fizikai teljesítmény növelésében is aktívan részt vesz, illetve segíti az alvást és csökkenti a fáradékonyságot.

A harmadik gyógynövény jobban ismert hazánkban, hiszen a ginszeng pozitív hatásai egyre szélesebb körben válnak közkedveltté a világon. Az ázsiai ginszeng az egyik legstimulálóbb adaptogén gyógynövény, fokozza a fizikai teljesítőképességet, de nagyon előnyös lehet testi és mentális kimerülés, fáradtság esetén is, sőt még a szexuális funkciót is javíthatja.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük