fbpx

U-vitamin, a nyálkahártya védelmezője

U-vitamint tartalmazó káposztalé üvegpohárban, benne egy kis kelkáposztalevél.

Az U-vitamin valójában nem vitamin, de felfedezésekor a tulajdonságai alapján ezt a nevet kapta, így azóta is ezzel a névvel illetik. További kutatások alapján kiderült, hogy a molekula szerkezete alapján a methionin családba tartozik, ennek ellenére a nevén a mai napig sem változtattak. Ez a vitamin vízben oldódik, az emberi szervezet csak időlegesen képes tárolni. Azért is szükséges ezt a vitamint pótolni, mivel szervezetünk így folyamatosan megőrzi gyors regenerációs képességét.

Az U-vitamin védelmet nyújt a sejthártya számára, de gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Azonban nemcsak a belső, hanem a külső gyulladásokra is gyógyír lehet ez a vitamin. Így alkalmazható például belső és külső fekélyekre egyaránt. Ez a vitamin megtámogatja a szervezet méregtelenítő folyamatait, a legyengült szervezetet felerősíti, és az immunrendszert erősíti.

Az U-vitamin a kezdeti cukorbetegségre és a hasnyálmirigy-gyulladásra is kedvezően hat. Mindemellett a nyálkahártyák védelmét és annak regenerációját is biztosítja. Például megóvja a bél- és a gyomor nyálkahártyájának egészségét.

Az U-vitamin fogyasztása javasolt műtétek előtt és után az esetleges gyulladások megelőzése céljából, de a sejtregeneráció miatt is érdemes ezt a vitamint előtérbe helyezni. Ez a vitamin a szöveti sérülések gyógyulási idejét is képes lecsökkenteni.

Az U-vitaminnak nagy szerepe van a hematómák, a körömágybetegségek és a kelések enyhítésében. Egyes kutatások arra világítottak rá, hogy csökkenti a függőséget, kiváltképpen, ha alkohol- vagy kábítószer-függőségről van szó.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

U-vitamin megtalálható a paradicsomban, a petrezselyemben, a retekben, a káposztában, a spárgában, a csalánlevélben, a sárgarépában és a banánban.

Ha szervezetünkben nincs elegendő ebből a vitaminból, akkor akár gyomor- vagy nyombélfekéllyel is számolnunk kell. Amennyiben a bélrendszer gyulladásban van vagy elfekélyesedik, akkor az immunrendszerünk is legyengülhet, ezáltal a méreganyagok is könnyedén elszaporodhatnak a szervezetünkben, illetve a sejtek sem lesznek képesek a megfelelő regenerációra. Az U-vitamin pótlása, fogyasztása csak orvosi felügyelet mellett használható. A patikákban kapszula, illetve tabletta formában kapható, de csak vényköteles formában. Kúraszerűen szokták javasolni a fogyasztását. Ilyenkor egy hónapon keresztül mindennap szükséges fogyasztani, és ezt évente három vagy akár négy alkalommal kell megismételni.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük