fbpx

9 fűszernövény, amellyel felpezsdítheti szexuális életét

Különféle fűszerek és fűszernövények afrodizákumként.

A nemi vágy fokozását elősegítő szereket afrodiziákumnak nevezzük. Ezek a szerek egyrészt képesek csökkenteni a szorongást, tehát az érzelmeinkre hatnak, másrészt vérbőséget okoznak, amely fizikailag is elősegíti a nemi aktus létrejöttét. Az emberek a régebbi időkben is világszerte alkalmazták és használják mind a mai napig a különféle fűszernövényeket a nemi vágy fokozására és ezzel együtt szerelmi életük fellendítésére.

A koriander barna színű, íze édeskés, fanyar ízű. Már az ókori Egyiptomban is vágyfokozóként használták, bizonyára megtapasztalták vérkeringést serkentő hatását.

A gyömbér őshazája Ázsia. Az itt élő emberek meg vannak róla győződve, hogy ez a növény tűzként árad szét az egész emberi testben, és így képes a nemi vágyat is felkelteni. Lehet benne valami, mert a gyömbér csípős, égető aromája valóban olyan érzést kelthet bennünk, mintha egyenesen egy lángcsóvát és nem is egy fűszernövényt fogyasztottunk volna el.

A bazsalikom őshazája eredetileg India. A növényben található illóolajok izgató hatással bírnak. A hindu vallás követői hisznek abban, hogy aki bazsalikomot fogyaszt, annak valóban beteljesedik a szexuális élete.

Az ánizs termesztésének már az ókorban is nagy divatja volt, már ekkor is hittek gyógyító erejében és izgató hatásban. Az indiaiak pedig meg vannak róla győződve, hogy az ánizs képes feléleszteni a már réges-régen kihunyt nemi vágyat és még az impotenciát is orvosolja.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A fahéj potencianövelő és hangulatjavító illóolajokat tartalmaz, az indiánok nemhiába kenték a nemi szerveikre, mielőtt meglátogatták asszonyaik sátrait.

A mustármagról mindig is azt tartották, hogy fokozza a férfiak merevedését. Ezért a kolostorokban élő szerzeteseket eltiltották ennek a fűszernövénynek a fogyasztásától.

A babérlevél őshazája Kis-Ázsia. A növény önmagában fogyasztva keserű ízű, de teaként kortyolgatva élénkítő hatású. Maga a fűszer, de a belőle készült tea is élénkíti a nemi vágyat.

A vaníliának kellemes, édeskés íze és illata van. Használhatja afrodiziákumként, de hangulatjavítóként és potencianövelőként is ismeretes.

A zsályát az ókorban előszeretettel alkalmazták az emberek, mivel hittek abban, hogy gyönyörrel ajándékozza meg őket. Mivel borba keverve fogyasztották, az is lehet, hogy leginkább nem a zsályától, hanem az alkoholtól kerültek mámoros hangulatba.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük