fbpx

A csók egészségügyi előnyei

Rúzsozott ajkú hölgyet csókol egy férfi.

Sokan úgy vélik, hogy csak a fiataloknak szabad, lehet csókolózni, és az idősebbek nem kedveskedhetnek ily módon egymásnak. Pedig ez közel sincs így, sőt a hosszú házasságban is fontos a csók, hiszen számtalan pozitív előnye létezik.

Az egyik ilyen, hogy a csók növeli az immunitást. Hiszen ez pozitívan hat az emberre, márpedig a pozitív hatások kedvezően befolyásolják az immunrendszer működését.

A csókolózást azért is érdemes rendszeresen művelni, mivel általa akár 2-6 kalóriát is el lehet égetni percenként. Ha szeretne fogyni, akkor ne utasítsa el a társát, amikor ő csókolózási szándékkal közelít Ön felé, hiszen a csók nemcsak kellemes tevékenység, de általa még több kalóriától is megszabadulhatunk.

Lehet, hogy nem is gondolta volna, de a szenvedélyes csókolózás nagyon jót tesz az orális egészségnek. Hozzáértők szerint azonban mindenképpen nagyon fontos, hogy ne rögtön étkezést követően történjen meg a csókolózás, illetve étkezés után és csók előtt nem árt egy alapos fogmosás sem.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A mindennapi testmozgás nagyon egészséges, hiszen általa nemcsak a csontjaink, de az izmaink is megerősödnek. Nincs ez másként a csókolózással sem. Az arc izmait is megerősíti a csókolózás, így arcunk sokkal feszesebb lesz, ha rendszeresen csókolózunk.

Nagyon fontos, hogy a mai stresszes világban el tudjunk néha lazulni és stresszmentesítsük magunkat. Nos, a csóknak egy nagyon jó idegnyugtató hatása is van, így ha hazatér egy stresszes nap után, akkor csak simuljon a párja ölelésébe és csókolózzanak.

Amikor megismerkedünk valakivel és eljutunk az első csókig, az nagyon meghatározó tud lenni. Ha két ember összeillik, akkor általában az első csók is fergetegesre szokott sikerülni és az első csók alapján is sok mindent megtudhat egymásról két ember. Többek között azt is, hogy mennyire illenek össze.

Csók hatására egy oxitocin nevű hormon szabadul fel az emberi szervezetben, illetve tudósok szerint a csók jelentősen képes lecsökkenteni a kortizol, azaz a stresszhormon szintjét.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük