fbpx

A diétás italok a menopauza után a legveszélyesebbek

Cukormentes kólát fog kezébe egy hölgy.

A diétás italokat sokan szeretik, hiszen azzal a tudattal fogyasztják azokat az emberek, hogy nem hizlalnak és talán még az egészségüknek is jót tesznek. Nos, ez nem egészen így van, mivel ezek a diétás italok nagyon sokféle mesterséges anyagot és mesterséges édesítőszert tartalmaznak, amelyek szintén nagyon károsan hatnak az egészségre.

A legutóbbi kutatások arról számoltak be, hogy a diétás italokban található édesítőszerek kiemelt veszélyt jelentenek a menopauzába lépő hölgyek számára, ugyanis esetükben ezek az italok depressziót, illetve szívbetegséget okozhatnak.

A posztmenopauzába lépő hölgyek esetében lecsökken az ösztrogén nevű hormon szintje, amelynek egészségvédő hatása is van, hiszen többek között védelmezi a csontok, a szív, az agy és az érrendszer egészségét. Ez a védőhatás némileg csökken, amikor a menstruáció megszűnik, hiszen ilyenkor az ösztrogén szintje is alacsonyabbá válik.

A kutatások szerint a diétás italok csakúgy, mint az ösztrogén alacsony szintje, szintén megnövelik a stroke és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A kutatások 10 éven keresztül tartottak. Megállapításra került, hogy posztmenopauzába kerülő, rendszeresen édesítőszeres, diétás italokat fogyasztó hölgyeknél megnövekedett a kockázata a sztróknak és a szívkoszorúér-betegségnek, így a korai halálozásnak is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A legnagyobb veszélynek azok a posztmenopauzába lépő hölgyek voltak, akiknek magasabb volt a testsúlyuk az ideálisnál, és rendszeresen fogyasztottak diétás italokat. Még azok a hölgyek is veszélynek voltak kitéve, akiknek a kórtörténetében soha nem szerepelt sem cukorbetegség, sem pedig semmilyen szívbetegség.

Az utóbbi években mindenféle rosszat kiáltottak ki a cukorról, ami igaz is, hiszen megnöveli a különféle krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Viszont a legtöbb édesítőszerről is az bizonyosodott be, hogy ezek sem az egészséget szolgálják. A legjobb, ha az egészséges édesítőszereknél maradunk, mint például a méz vagy a nyírfacukor.

A diétás italok gyakran tartalmaznak olyan édesítőszereket, amelyek negatívan hatnak az egészségre, mert fokozott gyulladást alakítanak ki a szervezetben, magas kalóriatartalmuk miatt sóvárgást alakítanak ki a szervezetben, miközben semmilyen tápértékkel nem bírnak, és még a fejfájás kialakulásában is aktívan szerepet játszanak.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük