fbpx

A fogyás még a hormonokat is egyensúlyba hozza

Egy fogyókúrázó lány hűtőszekrénybe nyúl, üres hűtőszekrényben csak egy tál saláta van.

Sok ember esetében a testsúly és az önbizalom egyenes arányban áll, náluk a testalkatuk és a súlyuk határozza meg, hogyan érzik magukat a bőrükben. Ez nem azt jelenti, hogy egy túlsúlyos embernek nem lehet önbizalma, nem lehet magabiztos, de az tény, hogy nagyon sokan szenvednek depressziótól, szorongástól és veszítik el az önbizalmukat, ha belenéznek a tükörbe és nem tetszik nekik, amit ott látnak.

A fogyás, az ideális testalkat elérése nagyon sok pozitív hatással jár együtt. Nemcsak mentálisan, hanem fizikálisan is sokkal jobban leszünk, ha elérjük a nemünknek és a korunkat megfelelő testsúlyt. Mutatjuk is, miért fogyjunk le, hogyan változik meg az önbecsülésünk, ha sikerül az ideális testsúlyt elérnünk.

Ha lefogyunk, sokkal jobb lesz az önbecsülésünk. Amikor fittek vagyunk, nagyobb kedvvel mozdulunk ki otthonról és az emberek társaságát is jobban keressük. A szociális élet pedig szintén jót tesz az önbizalmunknak és a lelki egészségünknek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ha sikerül lefogynunk, még a szezonális allergia kialakulásától sem kell tartanunk. De mi köze van az allergiának a fogyáshoz? A kutatások azt mutatják, hogy az elhízott emberek nagyobb arányban szenvednek valamilyen allergiában. A plusz kilók ráadásul még a légzőrendszert és a mellékvesét is megterhelik, ezzel is súlyosbítva az allergia és az asztma tüneteit.

Ha valaki túlsúlyos, akkor egy sor egészségügyi gonddal kell számolnia. Nem meglepő, ha ezekre a betegségekre az orvos egy maréknyi gyógyszert ír fel. Nagyon sokan arról számolnak be, hogy a fogyással sokféle gyógyszer szedésétől is megszabadultak. Ilyen lehet a magas vérnyomásra, az allergiára, az emésztésre vagy a gyomorproblémákra szedett pirulák.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy az elhízott emberek rosszabb kognitív képességgel rendelkeznek, mint azok a személyek, akik normál testsúllyal rendelkeznek. Az egészséges testsúly még az agy működésére is pozitívan hat.

Az elhízás horkolást is okozhat éjszakánként. Sokan csodálkoznak, hogy felszedtek pár kilót és éjjel nagyon hangosan horkolnak. A fogyással ez az éjszakai egészségügyi gondunk is megszűnhet.

A kalóriaégetéssel, a fogyással a hormonok jobb egyensúlyát is megteremthetjük. Milyen hormonok működése lesz jobb? Például az inzulin, az ösztrogén, a pajzsmirigy, a kortizol és a tesztoszteron hormonoké. Ha lefogyunk, akkor a hormonok is jobban működnek majd, és minden testi funkció visszatérhet a normális kerékvágásba.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük