fbpx

A ginkgo csökkenti az időskori memóriazavarokat

Ginkgo biloba levelei, rajta homeopátiás golyókkal teli üvegcse, az egyik levélen pár szem gyógyszer.

Az ázsiai térségből ismert ginkgo nemcsak egy gyógynövény, hanem egy fafajta is. Eredetileg Kínából származik, időközben azonban a világ sok részén termesztik. Fontos tudni, hogy a Ginkgo biloba a világ egyik legrégibb növénye, és ma egy olyan növénynemzetséghez tartozik, amely különben teljesen kihalt. A kutatók és tudósok ezért a páfrányfenyőt élő kövületnek is nevezik.

Először akkor került Európába a fa, amikor holland tengerészek a magját a hazájukba hozták, és ott elvetették. Mindenesetre a ginkgo az ezt követő időkben inkább dísznövényként lett ismert, nem pedig orvosság formájában.

Kínában ellenben a páfrányfenyőt kezdettől fogva gyógynövényként ismerték. Ezen a területen a memória fájaként is nevezték. Az elnevezés azért alakult ki, mert a ginkgokivonat fogyasztása javítja az ember tanulási képességét és a memória teljesítményét. Rendkívüli hatással van az egész idegrendszerre, és az időskori zavarokat is képes enyhíteni, illetve teljesen regenerálni ebben a rendszerben. A ginkgo tehát a legjobb választás azon személyek számára, akiknek szellemileg nagy teljesítményt kell nyújtaniuk, és például vizsgadrukkban vagy tanulási nehézségekben szenvednek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ezzel azonban még nem merültek ki a ginkgo gyógyhatásai. Szív- és érrendszeri zavaroknál, szédülésnél, fülzúgásnál vagy keringési zavaroknál is jó hatást érhetünk el a segítségével.

Az utóbbi években a Ginkgo bilobát mindenféle demenciás betegség kezelésében alkalmazták csodaszerként. A hagyományos orvostudomány is elismeri már a növény hatását, különösen memóriazavaroknál, koncentrációs zavaroknál, szellemi teljesítményhiánynál és mindenféle időskori kognitív deficitnél. A ginkgo olyan összetevőket tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az idegi receptorok proliferációjához. Mivel ezek a receptorok például a demenciához hasonló betegségeknél gyorsan fogynak, a ginkgo szedése kiegyenlítő hatással lehet, és gondoskodhat arról, hogy a betegség sokkal enyhébb lefolyású legyen.

 1. Bagdi Béláné

  Hol lehet beszerezni és segíthet-e azoknál a betegeknél akik úgy érzik valaki üldözi őket vagy beleavatkozik láthatatlanul az életükbe. Ezeknél a betegeknél nincs betegség tudat. Ezért nem lehet orvoshoz elvinni. Egyetlen segítség lenne.

 2. Németh József

  A fa leveléből készített tea hatásos-e?
  Ha igen mi a javasolt mennyiség és eljárás.
  A választ előre is köszönöm
  üdvözlettel

  1. Krámer Tiborné

   Nekem van ilyen fám, ginkobiloba, vagy páfrányfenyő, de nem tudom, hogy hogyan kell a teát elkészíteni belőle, pedig szükségem lenne rá. A fa most 20 éves, gyönyörű, de ha ilyen csodás teát lehet belőle készíteni, jó lenne a recept, ha tudja valaki kérem segítsen…….

 3. Kérdezném, hogy időskorban a Cavinton, Notropil gyógyszerek kiegészítéseként “memórifokozóként” aktuális-e még, vagy már 90 évesen egyik gyógyszer sem hozza a várt eredményt. Édesapámnak szeretném, kezd időnként kicsit a rövid távú memóriája “rövidzárlatot” okozni.

  Köszönettel.

 4. Krámer Tiborné

  Ha valaki tud segíteni, hogy a ginkobilobából, hogyan kell teát készíteni megköszönném, a leveléből, vagy a terméséből. Nekem van ilyen fám, 20 éves, teli van terméssel, és gyönyörű levelekkel.
  Előre is köszönöm!

 5. Pingback: A demencia öt jele | Gyógyszer Nélkül

 6. Pingback: A havasi törpefenyő gyógyereje | Gyógyszer Nélkül

 7. Pingback: Táncterápia – mentális gyógyulás tánccal | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük