Gránátalmalé üvegpohárban, a tetején gránátalmamagokkal.

Évente több millió ember szenved valamilyen rákos megbetegedésben világszerte. Ezek a komor statisztikák hangsúlyozzák a potenciális halálos betegség kezelésére, de elsősorban megelőzésére szolgáló nem toxikus, újszerű módszerek szükségességét. A gránátalma rendszeres fogyasztása nagy ígéretet mutat – legalábbis az utóbbi évek kutatásai szerint.

A gránátalma egy csodálatos gyümölcs, amely tele van antioxidáns vegyületekkel, pontosabban antioxidáns polifenolokkal, amelyek képesek az oxidatív stressz elleni küzdelemre.

Több kutatás is azt igazolja, hogy a gránátalma nagyon hasznos lehet a rákos sejtek ellen, anélkül, hogy károsítaná a normál sejteket.

A gránátalma-kivonat például hatékonyan küzd a DNS-mutációk ellen, amelyek a rák kialakulását idézik elő. A kutatások azt mutatják, hogy a gránátalma hatékony a paraoxonáz-1, vagy PON-1 rákellenes védő enzim felszabadításában, amely blokkolja az oxidatív stresszt és a gyulladást, amely hozzájárulhat a mutációkhoz.

A kutatások azt is kimutatták, hogy a gránátalma-kivonat megzavarhatja a ráksejtreplikációs ciklust, apoptózist vagy programozott sejthalált okozhat a mutált sejtekben és gátolja az angiogenezist, a tumorokat tápláló és támogató erek növekedését.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A gránátalma a rák elősegítését támogató gyulladás ellen is sikeresen küzd. Például eredményesen csökkenti a C-reaktív fehérjét és ezzel együtt a szervezet gyulladását is.

Prosztatarákban szenvedő betegeket is vizsgáltak. A kutatás során bebizonyosodott, hogy a gránátalma jelentősen képes lecsökkenteni a tumor növekedését. A páciensek jelentős hányadánál csökkent a PSA-szint, amely nem más, mint a prosztatarák progresszióját jelző marker.

Egy másik tanulmányban arról számoltak be, hogy a gránátalma 80 százalékkal csökkentette az emlőráksejtek növekedését. A kutatók azt találták, hogy a gránátalma polifenoljai gátolni képesek azokat az enzimeket, amelyek a kevésbé aktív ösztrogénformákat átalakítják a rákot elősegítő ösztrogénmolekulákká.

A gránátalma sikeresen küzd a vastagbél- és a tüdőrákkal szemben is. A gránátalma-kivonat elnyomja a mátrix metalloprteináz (MMP) enzimet, amely megkönnyíti a ráksejtek azon képességét, hogy az egészséges szövetbe hatolva elszaporodjanak és elterjedjenek.

A gránátalma előnyeit Ön is élvezheti. A leghasznosabb a gránátalmalé fogyasztása, amely nem tartalmaz cukrot és adalékanyagokat.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*