Baktériumok kinagyított, 3D-s képe.

Manapság egyre többen szenvednek valamilyen krónikus betegségben. Ez lehet cukorbetegség, szívbetegség, daganatos megbetegedés, autoimmun rendellenességek. Több szakértő egyetért abban, hogy az erős immunitás a legjobb védekezés a betegségek kialakulásával szemben. Ez lehet a gyógyulás kulcsa is abban az esetben, ha már valamilyen betegségben szenvedünk.

A szervezet úgynevezett elsavasodása is veszélyes lehet. A lúgos állapot támogatja az immunitást és segítséget nyújt a súlyosabb egészségügyi állapotok elkerülésében. Amennyiben a szervezetben nem a lúgos állapot lesz a domináns, úgy ez fogékonyabbá teszi az emberi szervezetet a különféle betegségek kialakulására.

A szervezet elsavasodása tehet a krónikus betegségek kialakulásáért, beleértve az autoimmun rendellenességeket, az idő előtti öregedést, a szívbetegségeket, az elhízást, a csontritkulást és a vesebetegségeket. A magas vérnyomás, a hormonzavarok, az ízületi fájdalmak és a candida kialakulása is szintén a savasságnak tulajdonítható.

A szervezetet savassá tehetik a feldolgozott élelmiszerek, de a tejtermékek, a tojás, a kávé, a tea, az alkohol és a mesterséges édesítőszerek sem tesznek jót az egészségnek. Annak érdekében, hogy az immunrendszerünk megfelelően tudjon működni, úgy minél több természetes táplálékot kellene magunkhoz vennünk.

Amennyiben testünk pH-értéke a megfelelő irányba tolódik, úgy kivédhetjük a különféle fertőzéseket és betegségeket, javulni fog az emésztés és a tápanyag felszívódása, nyugodtabban fogunk aludni és jobb lesz a szervezet ellenálló képessége a fertőzésekkel és a betegségekkel szemben is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Egyes gabonafélék, legfőképpen a búza szintén szorosan kapcsolódhat az autoimmun betegségek kialakulásához, hiszen allergiás és túlérzékenységi reakciókat okozhat az emberi szervezetben. A búzában lévő fehérjék nem csupán gyulladást okozhatnak, de a bélrendszert is irritálják, illetve hozzájárulnak a bél áteresztő képességéhez, amely egy veszélyes állapot, hiszen így a méreganyagok könnyedén bekerülhetnek a véráramba.

Azok, akik tehát gluténérzékenységben szenvednek, jobban teszik, ha elkerülik a búzából készült táplálékokat, ugyanis náluk a glutén indíthat el egy autoimmun folyamatot. A cöliákia gyakran más autoimmun betegségekkel is társulhat, például az egyes típusú cukorbetegséggel vagy a pajzsmirigybetegséggel.

A kezelés részét kell, hogy képezze a glutén teljes kizárása az étrendből, hisz így a szervezet önpusztító folyamata is le fog állni, és a szervezet képes lesz a teljes körű regenerációra.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*