fbpx

A magas vérnyomás csökkentése természetes módon

a magas vernyomas csokkentese termeszetes modon

Régebben a magas vérnyomás viszonylag ritka betegség volt, csak az elmúlt évtizedekben vált a hipertónia valóságos népbetegséggé. Miért van ez így? Melyek a magas vérnyomás okai?

  • Ma kiadósabban és zsírosabban étkezünk.
  • Túl keveset mozgunk.
  • Túl sokat ülünk.
  • Túl sok stressz van az életünkben.

Korábban is volt stressz az emberek mindennapi életében, azonban az életmódjuk lehetővé tette, hogy ezt a stresszt fizikai aktivitással, pl. favágással leépítsék. Ma ezt a célt szolgálná a sport, amennyiben űzzük. A kompenzáció nélküli állandó stressz is képes a vérnyomást tartósan megemelni, így szív- és érbetegségeket okozni. A természeti népek egyáltalán nem ismerik a magas vérnyomás nevű betegséget. A jó hír viszont, hogy a legtöbb embernél már az életmód átalakítása – első helyen a táplálkozással – elegendő ahhoz, hogy csökkentse a magas vérnyomást. Mit tehetünk? Alkalmazzuk a régi bevált, természetes módszereket a hipertónia ellen.

Friss gyümölcs és zöldség magas vérnyomás ellen

A friss gyümölcs és zöldség gazdag vitaminokban, rostanyagokban, káliumban, kalciumban. Ezek mind segítenek csökkenteni a vérnyomást. Vegyünk magunkhoz naponta legalább 10 adagot, minden étkezéskor és a köztes időkben is. Legjobb természetesen a saját kertben termett gyümölcs és zöldség, ennek hiányában részesítsük előnyben a biotermékeket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Mondjunk le a sok és zsíros húsról!

Egy nagyszabású, 12 évig tartó vizsgálatban összehasonlították 5000 vegetáriánus vérnyomásértékeit a vegyes étrenden élőkével. Az eredmény: a vegetáriánusoknak csak 3%-a szenvedett magas vérnyomásban – a vegyesen táplálkozóknál ez 15% volt –, és jóval alacsonyabb volt közöttük a halálozási arány is szív- és keringési betegségekben. Nem kell rögtön vegetáriánusnak lenni, de feltétlenül csökkentsük a húsfogyasztásunkat. Inkább együnk kevesebb jó minőségű húst (marha, vad, bárány), mint gyakran olcsóbb, egészségtelen húst (sertés).

Gondoskodjunk elegendő mozgásról!

Naponta legalább 30 percet kiadósan mozogjunk. Ez lehet egy gyors séta, egy kerékpártúra, úszás, nordic walking, kerti munka stb. Tegyük egyszerűen azt, ami jólesik. Ezáltal nemcsak a szívet és a vérkeringést erősítjük, hanem a stresszhormonokat is lebontjuk, amelyek megemelhetik a vérnyomást. Legyünk következetesek, és meglátjuk, milyen jól fogjuk érezni magunkat, nem csak testileg, de szellemileg is.

  1. Matolcsi Lajoa

    Magas volt a vérnyomásom. Kezel,ésekbe fogtam.Ma gyógyszert szedek IBERISÁN H. reggel félszemet este prosztata miatt szedett gyógyszer Alfuzin is csökkent. Reggel van amikor 100 alatti a mérés este viszont felugfrik olykor 15o-ig is. Ha regel 100 alatt van akkor nem veszem be az iber.h-t. Naponta háromszor mérek. Mi lehet az oka a nagy ingadozásnak. 95 – l5o-ig is néha.?

  2. Pingback: Magas vérnyomás ellen jóga | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.