fbpx

A nők rémálma: hőhullám

Egy kék asztalon üvegkancsóban lenmagolaj, mögötte tálban lenmagok.

A női léttel együtt járhatnak kellemetlenségek is, akár a menstruációra, akár a terhességre gondolunk, de a későbbi években sok nőt a menopauza sem kímél, hiszen a hölgyek nagy részénél jelentkeznek ebben a szakaszban a hőhullámok. Nem kizárt, hogy éjszaka fordulnak elő, ami zavarhatja a nyugodt és békés alvást. Cikkünkben olyan természetes módszereket gyűjtöttünk össze, amelyek nagyon hasznosak lehetnek a hőhullámok kezelésében.

A menopauzának más kellemetlen tünetei is lehetnek, de a legtöbb nőt a hőhullámok zavarják, melyet elég gyakran hidegrázás is kísér. A lenmagolaj meglehetősen gazdag telítetlen zsírokban, segíthet csökkenteni a hőhullámokat, mivel nagyszerűen szabályozza és stabilizálja az ösztrogénszintet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A hőhullámok csökkentésében és megszüntetésében kiemelkedő szerepe lehet még két gyógynövénynek, pontosabban a belőlük készült illóolajoknak. Az egyik a varázsmogyoró, a másik pedig a borsmenta. Vegyen egy vattakorongot és cseppentsen rá 3-3 cseppet az említett két illóolajból. Lélegezze be ezt a csodás illatkombinációt és meglátja, hamarosan a hőhullámok is csökkenni fognak.

A borsmentaolaj mellett az eukaliptusz-olaj is a segítségére lehet azoknak, akik hőhullámokkal küzdenek, hiszen hasonló a hatása. Kihasználhatjuk ennek az illóolajnak az aromaterápiás hatását akkor is, amennyiben az izzadás csökkentése és a hőhullámok megelőzése a célunk. Mindkét illóolaj segíti a gyorsabb elalvást, és a pihentető éjszaki alvást is támogatják.

A szőlőmag pozitívan hat a szívünk és az érrendszerünk egészségére, hiszen csökkenti a magas koleszterinszintet és szabályozza a vérnyomást. Hogy miért is olyan fontos ez? Tanulmányok arról számoltak be, hogy a hőhullámokat legfőképpen azok a nők tapasztalják meg, akiknek mind a vérnyomása, mind a koleszterinszintje magas.

A vörös here is alkalmas lehet a hőhullámok csökkentésére. Azonban, akik hormonfüggő daganatban szenvednek, vagy tudomásuk van róla, hogy a hormonok nem megfelelő működése okozhat náluk daganatot, semmiképpen ne fogyasszák ezt a gyógynövényt.

A ginszeng nemcsak a hőhullámok csökkentésében lehet a nők segítségére, hanem javíthat az alvászavarokon, illetve a jó hangulat megteremtésében is számíthatunk erre a gyógynövényre.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.