fbpx

Állítsa meg az autoimmun betegséget!

Egy férif keze megálljt mutat.

Egy-egy autoimmun betegségnek sok tünete lehet, illetve kialakulásának oka is nagyon szerteágazó. Autoimmun betegséget okozhat az életmód, a környezet, az étrend és akár a krónikus stressz is. De miért is küzdenek manapság olyan sokan ezzel a betegséggel? Számos tényező okozhatja, hogy a szervezet a saját sejtjei ellen fordul. Sajnos a hagyományos kezelések csupán a tünetek elfedésére koncentrálnak és a hagyományos orvoslásban meg vannak róla győződve, hogy erre a betegségre nincs hathatós gyógymód. Eközben a betegség továbbra is a remisszió és a fellángolások ciklusain megy keresztül.

Az természetes, hogy az emberi test egészséges akar maradni és mi, emberek is azt szeretnénk, hogy az egyensúlyi állapot fennmaradjon. Hozzáértők úgy vélik, hogy ezt az egyensúlyt sok minden felboríthatja. Például a kémiai irritáló szerek, a rossz táplálkozás, a környezeti toxinok, a gyógyszerek, a baktériumok és a vírusok. Azonban egyes tudósok úgy vélik, hogy igenis helyre lehet állítani a szervezet egészségét, illetve vannak olyan lehetőségek, amelyeket kiaknázva elkerülhetjük ezt a sok esetben rettegett betegséget.

Szakértők szerint mindössze három olyan tényező van, amely kulcsszerepet játszik az autoimmun betegség kialakulásában. Az egyik ilyen a táplálkozás. A ma embere sok feldolgozott élelmiszert fogyaszt, amelyek nagy része csak minimális tápértékkel rendelkezik, közben pedig változatos mennyiségű káros vegyi anyagokat és egyéb egészségtelen összetevőket tartalmaz. Ezekben a táplálékokban még a legalapvetőbb vitamin és ásványi anyag sincs meg.

A mai világban sok ember tapasztalja meg a krónikus stresszt, amely közvetlen hatással van a fizikai és a mentális egészségre. A mai világ rengeteg minden stresszt szolgáltat, hiszen a média is a folyamatos bűnözést és erőszakot közvetíti, illetve az emberi kapcsolatok is nagyon meglazultak, az emberek nagy része tapasztalja meg a magányt, a mellőzöttség érzését.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az autoimmun betegségek kialakulásának harmadik oka a toxinok. A túlzott antibiotikum-használat, a gyógyszerek, a nehézfémek, a gyenge vízminőség, a szmog mindennapi részei az életünknek. Idővel a testünk már képtelen megbirkózni ezekkel a negatív hatásokkal.

A bélrendszer egészségesen tartása, a bélflóra egyensúlyának megőrzése nagy fontosságú az immuntűrés kialakításában és az autoimmun betegség gyógyításában.

Az ételérzékenység gyulladásos folyamatot indít el a bélrendszerben, ami tovább károsodik, így még több kórokozó jut el a véráramba, amely erősíti a gyulladást a test különböző szerveiben és szöveteiben. A legfontosabb, hogy kiiktassa az életéből azokat a táplálékokat, amelyek gyulladást idéznek elő. A gyulladás így fokozatosan csökkeni fog, így a test képes lesz javítani és gyógyítani önmagát.

Az instabil vércukorszint szintén szerepet játszik a gyulladás kialakulásában. Az emelkedett vércukorszint csökkenti az immunrendszer erejét. Fontos, hogy stabilizálja a vércukorszintjét, mert ez is egy lépés a gyógyulás irányába.

A D-vitamin befolyásolja az egyensúlyt a veleszületett és az adaptív immunválaszok között. Tanulmányok igazolják, hogy a D-vitamin-hiány összefügg az autoimmun betegségek kialakulásával és a fertőzésre való fogékonysággal.

A glutationt mesterséges antioxidánsnak tartják, amely a sejtjeink biztonsági őre és védelmezi a sejteket az szabad gyökök károsító hatásaitól. A glutation nagyon fontos szerepet játszik az immuntolerancia kialakulásában. A glutation növeli a T-sejtek működését és modulálja az immunaktivitást. Ezért is nagyon fontos a glutationszint optimalizálása.

    1. Étkezés után igyon egy pohárka aloelevet. Ha növény van, vágjon fel a levelet és egye meg!

      1. Az autoimmun betegseg elsosorban lelki folyamat ami aztan kihat a testre. Valamiert nem szeretjuk magunkat, nem fogadjuk el, el akarjuk pusztitani. Sajat tapasztalatbol mondom, kezelheto. Nekem pssichoterapia jott be, megvaltoztatni a rossz beepult semakat. Amint kezdtem lelkileg jobban lenni, a hajam minden (minden) valtoztatas nelkul erosebb lett. 15 evig naponta mostam, mar ritkabban kell. A borom szebb lett… vannak meg mas fizikai tuneteim de meggyozodesem hogy javulni fognak. Az ep testben ep lelek forditva van, ha a lelkunk rendben van, a fizikai testunk is javulni fog. Aki nem hiszi jarjon utana.

        1. Én szerettem magamat – most is szeretem – és eszemben sem volt elpusztítani! Nagyon is elfogadom magamat és azt gondolom én egy csinos, kedves, kellemes, szeretni való emberke vagyok. Mindig is így gondoltam magamra. Ennek ellenére mikor a kisebbik gyerekemmel voltam terhes, akit nagyon vártam és nagyon szeretek most is – ez már nagyon régen volt – akkor kijött rajtam a psoriazis, ami idővel ráterjedt az izületeimre, körmeimre, stb. Ez egy örökletes autoimmun betegség, tehet az ember bármit, hogy leküzdje, nincs rá mód! Csináltam amit az orvos mondott: kizárólag pamut holmikat viseltem, még harisnyát is pamutból – el lehet képzelni milyen lehettem fiatalon ilyen öregasszonyos holmikban! -, az étrendemet is megváltoztattam, holott egészségesen étkeztem (akkoriban, 42 évvel ezelőtt még lehetett), használtam a felírt ronda fekete, mindent elcsúfító olajos szurkos kenőcsöt, tényleg mindent megtettem egészen addig, míg egy beszélgetés során az orvos el nem szólta, hogy sajnos ez egy gyógyíthatatlan kórság, nem segít rajta sem étrend, sem nyugalom, sem pamutruházat, sem semmi, ezzel együtt kell élni. Akkor úgy döntöttem nem csúfítom el magamat és megint nylonharisnyát kezdtem viselni meg csinos ruhákat, és azt ettem amiket szeretek. Ha egyszer hiába minden, akkor minek kínozzam magamat és minek csúfuljak el?! Használok rá egy folyadékot ami nem hagy nyomot, ennyi. A normális ruházattal és normális étrenddel visszatért a megtépázott önbizalmam is. Ma már tudom, hogy árral szembe menni felesleges, úgysem lehet győzni.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük