Májbetegségre utaló sárgás szemfehérje.

A máj nem könnyen betegszik meg, főleg fiatalabb korunkban képes nagyon sok méreganyagot kiszűrni a szervezetünkből, így sok és sokféle betegségtől óvhat meg bennünket. A májsejtek is viszonylag könnyedén tudnak regenerálódni, azonban egy idő után a májjal is lehetnek gondok. Szerencsére a testünk időben jelez és mi is megtehetjük a megfelelő lépéseket.

A szem jelzi, ha baj van

A májban felgyülemlő méreganyagok a szemen ütköznek ki legelőször. Ilyenkor a szem fehér része besárgul, emellett a bőr is sárga színezetet ölt. A bőr sárgasága az egyik legnagyobb figyelmeztető jele annak, ha a máj nem működik kielégítően.

Ha puffad a has

A májproblémákat az is jelezheti, ha a has puffadt lesz. Ilyenkor folyadék gyűlik fel a hasban és annak ellenére is hatalmasra nőhet, hogy nem változtatunk semmit sem az étkezési szokásainkon.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Viszkető bőr

A viszketés legfőképpen akkor jelenik meg, ha száraz a bőr, de még májbetegség is jelezhet. Ha nem száraz a bőre, de állandóan viszket és a viszketés nem akar elmúlni, akkor lehet gyanakodni májbetegségre, amelyet valószínű, hogy valamilyen autoimmun folyamat okoz.

A fáradtság is intő jel lehet

Az állandó fáradtság sok esetben valamilyen komoly betegség egyik figyelmeztető jele lehet. Többek között a rákos megbetegedés egyik vezető tünete a szűnni nem akaró fáradtság. A májbetegség is okozhat fáradtságot, de a szorongás és a depresszió kialakulásának is lehet ez az egyik jele.

Az alkohol nem csak butít, öl is

Régebben ha valaki valamilyen májbetegségben szenvedett, az orvos első kérdése az volt, hogy mennyi alkoholt fogyaszt az illető. Természetesen májbetegséget nem csak az alkohol túlzásba vitt fogyasztása okozhat, bár egyes esetekben bizony tényleg ez az oka annak, ha a máj megbetegszik. A máj egy idő után képtelen megbirkózni az alkohol generálta toxikus anyagokkal és képtelen lesz regenerálódni, vagyis megbetegszik és a betegség tüneteit az illető személy is észreveszi saját magán.

Ehhez a cikkhez 2 hozzászólás

  1. Kecskeméti Sândor

    Tisztelt Hölgyem! Én Salgótarjànban élek. Nagyon szeretnék önnel talàlkozni! Tisztelettel K.Sanyi

    • Kedves Sándor,
      nem végzünk kerítői tevékenységet, de meg kell kérdezzem: milyen hölgyet látott itt?

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*