fbpx

Antioxidánsok a bőrápolásban – retinol, C-vitamin, E-vitamin, rezveratrol, kurkuma

Nő krémet helyez fel a szeme köré.

Az antioxidánsoknak nagy szerepük van a bőrápolásban és a bőr egészségének fenntartásában. Nagyon sok antioxidáns van a zöldségekben és a gyümölcsökben, ily módon belülről adjuk meg a testünknek és a bőrünknek azokat a tápanyagokat, amelyekre szüksége van.

A bőrünket azonban kívülről is táplálni és ápolni szükséges. Ma már remek antioxidáns szérumokat is kaphatunk, vásárolhatunk, amelyek nagyon hasznosak a bőrünknek, hiszen sokkal egészségesebb, simább, üdébb lesz.

Az antioxidánsok hozzájárulnak a szabad gyökök semlegesítéséhez. Mi okozhat szabad gyököket a szervezetben? Például a dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a túlzott mértékű napozás. A szabad gyökök jelentősen felgyorsítják az öregedési folyamatokat, míg az antioxidánsoknak az öregedési folyamatok lassításában van központi szerepük.

Az antioxidánsok védő hatást biztosítanak az UV-sugarakkal és az UV-károsodásokkal szemben, talán ez is az oka annak, hogy a fényvédőkbe is felhasználják ezeket az anyagokat. Ilyen antioxidáns például a C-vitamin, amely stimulálja a kollagéntermelést és nagy szerepe van a bőr halványításában. A szabad gyökök okozta pigmentfoltok halványításában is közreműködik ez a vitamin.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az E-vitamin antioxidánsként nagy szerepet vállal a bőr hidratálásában és felgyorsítja a bőr gyógyulását is.

A retinol nem más, mint az E-vitamin egyik formája. A retinol szerepet játszik a ráncok és a finom vonalak csökkentésében. Ez az anyag jó hatással van a sejtekre és nagy szerepe van a bőrsimító folyamatokban is.

A B3-vitamin vagy más néven a niacinamid a bőr tónusát és textúráját javítja nagymértékben, és ezen kívül a bőrön megjelenő sötét foltok halványításában is számíthatunk erre a vitaminra.

A rezveratrol nagy mennyiségben található meg a szőlőben. Védelmet jelenthet a káros hatású UV-sugarakkal szemben, de ez nem azt jelenti, hogy ha fogyasztjuk, nem kell fényvédőt használnunk. A rezveratrol gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, illetve a kollagén- és az elasztintermelésben is aktívan kiveszi a részét.

A kurkuma is segítségünkre lehet a bőrünk jó állapotának megőrzésében. Bioaktív hatóanyaga a kurkumin, egy polifenol vegyület, amely szintén csökkenti a bőrben kialakuló gyulladásokat.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük