Téli, havas tájra rásüt a nap fénye egy hegy mögül.

A vitaminok és a tápanyagok közül az immunrendszer egészségi állapotának javítása érdekében a D-vitamin az egyik legfontosabb.

A D-vitamin elengedhetetlen a rák megelőzésében, a fertőzések gyógyításában, a szív- és csontegészség megőrzésében és az autoimmun betegségek elleni küzdelemben.

A D-vitamin hiánya számos egészségügyi probléma kialakulásához vezethet, beleértve a magasabb gyulladásos állapotokat, a kognitív működés károsodását, a szív- és érrendszeri problémákat, a memóriagondokat, például az Alzheimer-kórt, vagy a demencia más formáit.

Az alacsony D-vitamin-szint összefügg a T-sejt-hatástalansággal, ami az immunrendszeri fertőzés, a rák és más betegségek elleni küzdelemképességek csökkenéséhez vezet.

Ez az esszenciális vitamin segít csökkenteni a gyulladást, amely az autoimmun betegségek és a rák előfutára. A gyulladás gyakran a krónikus fájdalom egyik tényezője, ami azt jelenti, hogy az elégséges D-vitamin segíthet a fájdalomcsillapításban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Úgy tűnik, hogy a D-vitamin a DNS szintjén dolgozik a sejtek gyulladásának csökkenése és az immunrendszer működésének támogatása érdekében. Megfelelő D-vitamin nélkül az immunrendszerhez kapcsolódó DNS-receptorok nem aktiválhatók, így megnövekedett gyulladás és elnyomott immunrendszer lesz az eredmény.

A D-vitamin-termelés legjobb forrása a szervezetben a nap. D-vitamint szintetizáló és segítő ételek közé tartozik az olajos hal és az omega-3-ban gazdag ételek.

Az ideális mennyiségű D-vitamin kulcsfontosságú az egészségi állapot javítása érdekében. A D-vitamin egyik legfontosabb szerepe az immunrendszert erősíteni, hiszen így képesek vagyunk leküzdeni a vírusokat és a betegségeket okozó baktériumokat. Ha gyakran megbetegszik, különösen az influenza vagy a megfázás dönti le sokszor a lábáról, annak oka lehet a szervezetben lévő alacsony D-vitamin-szint.

A fáradtságnak számos oka lehet, de a D-vitamin hiánya lehet az egyik. Sajnos ezt sokan gyakran figyelmen kívül hagyják, mint lehetséges okot.

A D-vitamin számos módon fenntarthatja a csontok egészségét. Az egyik, hogy segíti a szervezetben a kalcium megfelelő felszívódását. A csont- és hátfájdalom egyik oka lehet, ha nincs elegendő ebből a vitaminból a szervezetben. Egy kutatás során kiderült, hogy azok a személyek, akiknek a szervezete nem tartalmazott elegendő D-vitamint, gyakrabban tapasztaltak csontfájdalmat, mint azok, akik nem szenvedtek ebből a vitaminból hiányt.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*