fbpx

Az ellentmondásos Essiac tea

Gyógynövénykeverékből készült gyógytea felülnézetből.

Az Essiac tea egy természetes gyulladáscsökkentő szer, amely nagyon hasznos lehet, hiszen a legtöbb krónikus betegség a gyulladás talaján jön létre. Az Essiac tea érdemes lehet ízületi gyulladás, rák, HIV által okozott gyulladás esetén és krónikus fájdalom kezelésében.

Az Essiac tea Kanadából származik, igazából négy gyógynövény keverékéből áll. Ez a négy gyógynövény az indiai rebarbár (Rheum Palmatum), a juhfaggyú (Rumex acetosella), a csúszós szilfa (Ulmus fulva vagy Ulmus rubra) és a bojtorján (Arctium lappa). A négy gyógynövényből álló teakeverék potenciálisan aktív vegyületeket tartalmaz, mint például a nagy molekulatömegű poliszacharidok, az arctigenin, az emodin és a rhein.

A dózist mindenkinek egyénre szabottan kell megállapítani, mert annak túlzott mennyisége negatív mellékhatásokat okozhat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az Essiac támogatói szerint ez a tea egy csodatea, hiszen erősíti az immunrendszert, javítja az étvágyat, enyhíti a fájdalmat és az általános életminőséget is javítani tudja. Mindazonáltal akik hisznek a tea gyógyító erejében, biztosan állítják, hogy a tea valóban csökkenti a daganat méretét és meghosszabbítja a rákos beteg életét.

Az Essiac egy olyan gyógynövényformula, amelyet Rene M. Caisse kanadai ápolónő fejlesztett ki. Innen a név – Essiac –, amely az ápolónő neve csak visszafelé olvasva, írva.

Az Essiac in vitro analízise azt mutatja, hogy jelentős antioxidáns és immunmoduláló tulajdonságokkal rendelkezik. Kutatások igazolják, hogy segít elpusztítani a tumorsejteket. Habár ezt az állítást más vizsgálatok megcáfolták, azt állítva, hogy ez a tea nemhogy elpusztítja a rákos sejteket, de elősegíti azok növekedését. Valójában egyre több kutatás állítja azt, hogy az Essiac tea nem csodaszer, így rákos betegséget nem lehet gyógyítani a segítségével, de sok más egyéb betegség kiegészítő kezelésében hasznos lehet. Például az Essiac tea segít a nyirokrendszer méregtelenítésében.

Az Essiac tea vértisztító hatással is rendelkezik, vagyis segíti a véráramot megtisztítani a toxinoktól. Segít a máj megtisztításában is, így könnyítve meg a máj munkáját, hiszen köztudott, hogy a máj az egyik legfőbb detoxikáló szervünk.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük