fbpx

Az immunrendszer erősítése illóolajokkal is lehetséges!

Egy tálba egy női kéz illóolajat csepegtet, mögötte illóolajos üveg és gyógynövények.

Az immunrendszer az egyik legfontosabb szervünk. Ha elég erős, akkor nincs az a fertőzés, nincs az a betegség, ami ledönthet bennünket a lábunkról. Éppen ezért hangsúlyozzák mindig a szakértők, az orvosok, hogy fokozottan ügyelnünk szükséges a védelmi rendszerünkre, ezért érdemes tápanyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal erősítenünk. De természetesen más kiegészítőkkel, gyógynövényekkel és akár még illóolajokkal is meg tudjuk erősíteni az immunrendszerünket.

Az immunrendszerünk állapotát nagyon sok minden befolyásolja, hiszen számos tényezőtől függ, hogy milyen erős. Negatívan hat rá például, ha nem alszunk eleget, ha nem fogyasztunk tápanyagokban gazdag ételeket, azaz nem viszünk be a szervezetünkbe elegendő vitamint és ásványi anyagot, illetve ha fokozottan stresszes életet élünk.

Az immunrendszerünket más életmódbeli tényezők is befolyásolják, hiszen az inaktív életmód is negatívan hat rá, de a rendszeres mozgással segíthetünk a megerősítésében.

Az illóolajok is segíthetnek ebben a törekvésünkben, hiszen antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes hatásokkal is rendelkeznek. Cikkünkben most néhány immunrendszert erősítő illóolaj pozitív hatásait soroljuk fel.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A teafa-illóolaj gombaellenes, vírusellenes és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik. Éppen ezért ez az egyik olyan illóolaj, amely hatékony védelmet biztosíthat az immunrendszerünk számára, ha rendszeresen párologtatjuk a lakásban. Belsőleg azonban tilos fogyasztani!

A bergamott-illóolaj is védelmet jelenthet az immunrendszer számára és hozzájárulhat a betegségek megelőzéséhez. Ez az illóolaj ugyanis ösztönzi a fehérvérsejtek termelődését, amely nemcsak az immunrendszer munkáját támogatja, hanem csökkenti az egyes betegségek és fertőzések kialakulásának kockázatát is.

A citromillóolaj d-limonénben gazdag, amely szintén támogatja a fehérvérsejtek termelődését, ezzel védelmet biztosít az immunrendszer számára. Mindemellett hozzájárul a nyirokrendszer egészséges működéséhez is.

Megfázás és influenza ellen az eukaliptusz-illóolajat is bevethetjük. Bebizonyosodott vele kapcsolatban, hogy elősegíti a fagociták szaporodását, melyek eredményesen harcolnak a betegségeket okozó vírusokkal és baktériumokkal szemben.

Az oregánó illóolaja is támogatja az immunrendszer munkáját, hiszen erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Meggátolhatja azon vírusok elszaporodását, amelyek a felső légúti fertőzések kialakulását segíthetik elő.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük