Virágzó fák alatt a fűben fekve olvas egy könyvet egy hölgy.

Mai rohanó világunkban sokszor elfelejtünk lazítani, mosolyogni és az életnek örülni, pedig a boldogság gyógyít és jókedvre derít. Ez pedig nemcsak testileg, hanem lelkileg is egészségessé tesz. Vannak olyan dolgok az életben, amelyek fél óra alatt képesek bennünket jókedvre deríteni, így érdemes ezekhez az eszközökhöz nyúlni, amikor kicsit elkeseredettek vagyunk. Ezekkel a módszerekkel akár 30 perc alatt is boldogok lehetünk.

Emelje az aktivitási szintjét, mert ez energiát biztosít számunkra. Márpedig ha valaki tele van tetterővel és energiával, akkor sokkal jobb lesz a kedve is. Ha a munkahelyen fárad el, akkor titokban végezzen el egy öt-tíz perces irodatornát, vagy a lift helyett használja a lépcsőt, meglátja, hogy a testmozgástól sokkal jobb lesz a hangulata.

Sétáljon, amennyit csak tud. A séta a testmozgás egy formája, amely pozitív irányba formálja az agyban a kémiai folyamatokat, vagyis séta hatására is boldogsághormonok szabadulnak fel bennünk. További lendületet adhat Önnek, ha napfényben sétál, amely hatására még D-vitamin is termelődik a szervezetében.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A boldogság egyik kulcsa a másokkal való kapcsolat fenntartása, ápolása. Hívja meg egy barátját egy csésze kávéra, menjen rendszeresen a barátaival kirándulni, túrázni, vagy csak kártyázzanak együtt.

Teremtsen maga körül nyugodt környezetet, mert ez is segít ellazulni. A külső rend nagyban hozzájárul a belső békénkhez. Nem kell egyszerre kitakarítani az egész lakást. Elég, ha mindennap egy fél órát takarít, így sokkal jobban érezheti magát, mintha csak tologatná maga előtt a tennivalóit, amelyek frusztrálttá és idegessé tehetik.

Cselekedjen valami jót! Ha másokon segítünk, ha segítő kezet nyújtunk egy bajbajutottnak, máris sokkal jobb lehet a hangulatunk. Sajnos manapság egyre inkább háttérbe szorul az önzetlen segítségnyújtás, pedig ezzel nemcsak másoknak okozhatunk örömet, hanem önmagunknak is.

Adjon rendszeresen vért! Ezzel is sok embernek segíthetünk, ami szintén jó érzéssel tölthet el bennünket.

Próbáljon boldog lenni, még ha nincs is hozzá kedve, mosolyogjon. Kutatások igazolják, hogy még egy mesterségesen generált mosoly is fokozza a hangulatot. De a legjobb persze, ha tiszta szívből tudunk örülni valaminek. Figyeljünk fel az apró dolgokra, ne csak nagy dolgoknak tudjunk örülni. Fakasszon mosolyt az arcunkra egy csivitelő madár, egy jó könyv vagy egy finom ebéd. Nem mindig a nagy dolgok hordozzák magukban a boldogság morzsáit.

Tanuljon valami újat! Ha van egy idősebb szomszédja, aki a bölcs tanácsaival segítheti Önt, ez nem csak Önnek okozhat örömet, hanem a tanácsot adónak is, hiszen így azt érezheti, hogy számít valakinek a tanácsa, a véleménye. De a kis unoka is segíthet Önnek, hiszen a kor nem jár együtt azzal, hogy mindenben olyan rutinosak vagyunk.

Élvezze az életet és próbáljon pozitívan gondolkodni. A mosoly, a pozitív gondolkodás sok nehézségen átsegíthet bennünket, és a megoldások is hamarabb megszületnek a fejünkben, ha boldogok és kiegyensúlyozottak vagyunk.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*