Fehér cserépedényben nevelt friss búza, mellette a belőle kifacsart zöld színűbúzafűlé.

Tudományos vizsgálatok igazolják a búza fiatal hajtásainak rendkívül magas tápanyagtartalmát. Léként integrálva a táplálkozásba a búzafű sejtszinten lúgosítja a szervezetet, erősíti az immunrendszert a kórokozók ellen, és ugyanakkor nem tartalmazza a búzamag savképző, nyákosító gluténjét. A búzafűben lévő igen magas antioxidáns-tartalom felkelti a rákkutatók és a civilizációs betegségek ellen küzdő alternatív gyógyászok érdeklődését is.

Gazdag összetétel

A búzafű rendkívül gazdag klorofillban, vitaminokban, ásványi anyagokban és enzimekben. Néhány grammnyi búzafű tápértékben háttérbe szorít több kilogramm biozöldséget. 100 g búzafű

 • 60-szor több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs;
 • 50-szer több E-vitamint, mint a spenót;
 • 30-szor több B1-vitamint, mint a tehéntej;
 • 11-szer több kalciumot, mint a nyers tej;
 • 5-ször több vasat, mint a spenót;
 • 5-ször több magnéziumot, mint a banán.

Nem hagyható figyelmen kívül a búzafű magas fehérjetartalma sem, ami megmagyarázza a legelésző vadállatok izomtömegét. Összehasonlításképp a búzafű kétszer annyi fehérjét tartalmaz, mint a tyúktojás, és nyolcszor annyit, mint a tehéntej. Ez a növényi fehérje ráadásul számunkra ideális összetételben tartalmazza az esszenciális aminosavakat.

Búzafű nevelése otthon

A búzafű gyógyító potenciáljára való tekintettel jól tesszük, ha megörvendeztetjük magunkat ezzel a zöld energiaforrással. Akinek kedve van, maga is egyszerűen nevelhet búzafüvet. Ehhez például cserépalátétet töltsünk meg kb. 5 cm-nyi biovirágfölddel. Az alátétnek legyenek lyukak az alján, ami lehetővé teszi a megfelelő szellőzést, és hogy a fölösleges víz távozni tudjon. Szórjunk bio minőségű búzamagot a földre. Legjobb, ha a magokat két nappal előtte egy pohárban csíráztatjuk, és már kis gyökerük van. A magokat szobahőmérsékleten takarjuk le egy nedves kendővel, és naponta 1-2-szer nedvesítsük be egy szórófejes flakonnal. Ha a fű eléri a 10-15 cm-es magasságot, talajközelben vágjuk le egy ollóval. Ezt a füvet légmentes edényben a hűtőszekrényben 5 napig tarthatjuk el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Búzafűlé készítése

Mivel nem vagyunk kérődzők, hogy egész nap a mezőn legelésszünk, leginkább az vált be, hogy a tápanyagok leghatékonyabb felszívódása érdekében a búzafűből a levet kipréseljük. Legjobb, ha ehhez speciális búzafűprést használunk, amelynek alacsonyabb a fordulatszáma, hogy az oxidációt elkerüljük. Kezdőknek ajánlatos egy almát is kipréselni vele, hogy a fű ízét kissé édesítsük, amíg hozzászokunk. A búzafűlevet 10 percen belül igyuk meg, lehetőleg éhgyomorra és kis kortyokban, hogy a szervezetünk az összetevőket egymás után magához vehesse. Kis adaggal kezdjük, hogy elkerüljük a túl erős méregtelenítést. Néhány hét után a mennyiséget növelhetjük, és rendszeresen profitálhatunk a búzafű salaktalanító, vitalizáló hatásából.

Ehhez a cikkhez 4 hozzászólás

 1. Búzafűlé tényleg fantasztikus!!
  másfél éven keresztül minden reggel azzal kezdödött,hogy préseltem és a férjemmel itattam.Rendkivül hatásos ezt tapasztalatból irom!

 2. Néder András

  Apró probléma, hogy a beltartalmi értékek teljesen légből kapottak. Sehol egy kutatóintézeti anyag….
  60x több C vitamin mint a narancsban.. stb. Marhaság.
  + itt ez a lúgosítás mint cél és jó-tulajdonság. Ugyebár bebizonyosodott, hogy lúgosítás marhaság, káros, ha egyáltalán összejön! Tehát ez a cikk nagyon gyenge lábakon áll még akkor is, ha sokan állítják, hogy a búzafűlé kiváló dolog.

  • A búzafű frissen préselt levére alapozott kúrát 40 éve használják szerte a világon különböző súlyosabbnál súlyosabb civilizációs ártalmakra. „Gyógyíthatatlan”-nak bélyegzett emberek legendaszámba menő gyógyulási sikertörténetei fűződnek a módszerhez. Az érintettek nem az élet egyfajta meghosszabbításáról, hanem újjászületésről és életenergiával történő feltöltődésről beszélnek. A kúra eredményessége tehát mind szélesebb körű alkalmazását feltételezné

 3. Pingback: Vitaminok a gyümölcsben | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*