K2-vitamint tartalmazó hüvelyesek kis tálakban.

Ma a legfőbb halálozási ok között elsőként a szívbetegség szerepel. A csontritkulás és a szívbetegség is sok-sok áldozatot szed évente szerte a világon. Legfőképpen az idősebb embereket érinti mindkét betegség. A K2-vitamin azonban mindkét betegség esetén sokat segíthet.

A K-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely nélkülözhetetlen a megfelelő véralvadáshoz. A K-vitaminnak két formája létezik. A K1-vitamin és a K2-vitamin. A K1-vitamin leginkább a zöld leveles zöldségekben található. A K2-vitamin csak kisebb mennyiségben található meg az élelmiszerekben. Forrásai közé tartozik a hús, a tej és a tojássárgája. Az emberi szervezet a K1-vitaminból elő tud állítani K2-vitamint, mégpedig a hasznos bélbaktériumok segítségével. Az antibiotikumok hosszú távú használata K2-vitamin-hiányt okozhat.

A szervezetünk számára nagyon fontos ásványi anyag a kalcium, amelynek hiánya nemcsak artériás betegséget, hanem csontritkulást is okozhat. Kutatók szerint a K2-vitamin fontos szerepet játszik a kalcium egyensúlyának fenntartásában, illetve segíti ennek az ásványi anyagnak a hasznosulását a vérben és a csontokban.

Egy kutatásba 4800 embert vontak be. A kutatók azt találták, hogy azoknál a résztvevőknél 57 százalékkal csökkent a szívbetegség kialakulásának a kockázata, akik K2-vitaminban gazdag táplálékokat kaptak. Ezen kívül a K2-vitamin magasabb bevitele kisebb kalciumlerakódással járt együtt. Viszont akik csak kevesebb K-vitamint fogyasztottak, jóval meszesebbek voltak az artériáik, és így nagyobb esélyük volt a szívbetegségek kialakulására is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A csontritkulás törékennyé teszi a csontokat. Azonban a K2-vitamint csontképző vitaminnak is nevezik. Nemhiába, hiszen erősíti a csontokat, javítja a csontsruktúrát, megnöveli a csonttömeget, azok mechanikai szilárdságát és elősegíti a kalcium megfelelő felhasználását. Egy vizsgálat során bebizonyosodott, hogy a K2-vitamin csökkenti a csonttörések kialakulásának kockázatát, illetve posztmenopauzában lévő nők esetében szerepet játszott a gerinctörések megelőzésében.

Mielőtt bárki is valamilyen kiegészítőt szeretne szedni, előtte konzultáljon kezelőorvosával. Véralvadásgátlókkal együtt csak gondos mérlegelést követően lehet ezt a vitamint szedni. Amennyiben meglévő betegségeire szed valamilyen gyógyszert, akkor is egyeztessen kezelőorvosával.

Ehhez a cikkhez 2 hozzászólás

  1. Erzsebetannamargit

    Sajnos én 1969 óta rendszeresen jártam csontritkulás ellenőrzésre, gyógyszereztek, amit szedte, majd megállapította a rehuma szakorvos sose volt (2016)csontritkulásom ( OB ),MRI vizsgálat 2017 súlyos csontritkulás következtében IV- III. csigolya összeroppanás, majd jobb oldalon számos csigolyám elkopott, 1. mm. 1.2 mm. bal oldalon ugyanazon csigolyák magassága 2.8 mm.Most nem tudok egyenes tartással járni, kétrét görnyedve?!

    • Tiricz Istvánné

      Kedves Erzsébet , én minden gondolkodás nélkül elhiszem . amit írt . sajnos én is nagyon nagyot csalódtam már az orvosok munkájában . Annak köszönhetem az életemet , hogy 1990 évek óta nagyon kezdett érdekelni a gyógynövények mire jók. Ennek ellenére , mégis , ócska gyógyszereik amiket föl írtak a szakorvosok, többször is még roszabbúl lettem . 2. alkalommal halálból saját magam hoztam vissza magam . most 2014. ben ,Epolár -Trió, ismét teljesen tönkre tett , csont erősítőnek adták . Lassan be épült 2-hónap alatt , amikor kezdtem érezni . nagyon kezd fájni a combcsontom . és a csípőcsontom . azonnal abba hagytam , mégis utánna még 3. hónapig marta a testemet , 5-6 liter csont izmok .vér távozott el . MOst is nagy fájdalmakkal élek . de 1,3- milliót már magamra költöttem ,bízok benne ISTEN PATIKÁJA majd rendbe tesz. csak türelemmel kell lenni . )98% az embereknek a gyógyszerben halnak meg .Remélkedem , most ,hogy ellenőrzik majd csak tesznek rendet, A MAFFIA NAGYON URALKODIK.!!! Szeretettel Isten legyen önnel is !!

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*