fbpx

Érvek a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása mellett

Egy felülről fotózott láda, amely teli van friss zöldséggel és gyümölccsel.

Az utóbbi időben egyre több helyről halljuk, hogy fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt, mert tele vannak értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal és még rostokat is tartalmaznak, amelyek az emésztésünkre vannak kedvező hatással. De nemcsak ezek miatt érdemes minél többet enni a természet kincseiből, hanem egyéb érvek is amellett szólnak, hogy az étrendünkben minél több ilyen jellegű táplálék szerepeljen.

A zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztása a fogyókúránkat is megtámogatja. Képzeljük el, hogy valaki kihagyja ezeket a fontos táplálékokat az étrendjéből és szinte csak és kizárólag húsételeket fogyaszt. Amikor húst és zsíros ételeket eszünk, és mellette még nem is mozgunk, akkor a szervezetünk nagy mennyiségű zsírt raktároz el, amelyet csak kínkeservesen vagyunk képesek leadni. A hús ezen kívül sokkal több kalóriát tartalmaz, mint például a zöldségek, amelyek jelentős mennyiségben tartalmaznak vizet és rostokat is, amelyek a fogyókúránkat is támogatják.

A zöldségek és a gyümölcsök sokkal hamarabb is okoznak teltségérzetet, mint más egészségtelen ételek. Emellett az éhségérzetet is képesek csökkenteni, megszüntetni. A feldolgozott élelmiszerek ezzel szemben még inkább fokozzák az éhségérzetünket, ami azt eredményezi, hogy egyre többet és többet kívánunk belőlünk, amely egy ördögi kör kialakulásához vezet, hiszen ezzel egyenes út vezet az elhízáshoz.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A gyümölcsök és zöldségek nemcsak vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat tartalmaznak, hanem tele vannak értékes fehérjékkel, antioxidánsokkal és enzimekkel is. A feldolgozott élelmiszerek egyrészt nem tartalmaznak ilyen anyagokat, mégis ha jó sokat eszünk belőlük, eltelítenek bennünket, viszont szervezetünket nem olyan anyagokkal látjuk el, amelyekre szüksége lett volna. Viszont a nyers ételek – zöldségek és gyümölcsök – minden olyan földi jót tartalmaznak, amelyekre valóban szükségünk van, hogy egészségesen működjünk.

Aki változtatni kíván az étrendjén, csak fokozatosan tegye. Eleinte csak egy-egy adag zöldséget és gyümölcsöt fogyasszon, majd növelheti az adagot. Egy idő után nem csupán azt veszi észre, hogy kevésbé kívánja az édes és feldolgozott táplálékokat, hanem azt is, hogy egyre kisebb ruhaméretre lesz szüksége, mert az egészséges táplálékok szinte leolvasztják Önről a felesleges kilókat.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük