fbpx

Eszik Ön elég kendermagot?

Kendermaggal megszórt sütemény, mellette aszalt vörös áfonya.

Rendkívül megnöveljük esélyünket arra, hogy 100 évig éljünk és viruljunk, ha rendszeresen kendermagot eszünk. A Bama Yao nevű kínai faluban ugyanis különösen sok 100 év feletti ember él. Természetesen a lakók még meglehetősen tiszta környezetet élveznek, és összességében tápanyagokban gazdagon táplálkoznak. Ezen kívül azonban szeretnek kendermagot fogyasztani. Hogyan és miért járulhat hozzá a kendermag egy ilyen hosszú és ugyanakkor egészséges élethez?

Egyen kendermagot, és maradjon fitt időskoráig!

Valószínűleg a kendermag fogyasztása a felelős azért, hogy az említett kínai falu számos lakója meghaladta a 100. életévet – mégpedig a legjobb egészségben. A kender magja számos olyan tápanyagot tartalmaz, amely megakadályozza a betegségek kialakulását, és lassítja a szervezet természetes öregedési folyamatait.

A kendermag megelőzi a betegségeket

Ha fel kellene sorolnunk mindazokat a tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, melyeket létfontosságúnak tartunk, akkor a lista talán így nézne ki: kalcium, kálium, magnézium, kén, vas, A-, B-, C-, D- és E-vitamin, omega-3 zsírsav, a ritka gamma-linolénsav, valamint antioxidánsok. Ezek az anyagok véletlenül mind megtalálhatók a kendermagban – sőt releváns mennyiségben, nem csak nyomokban. Ezzel a kendermag és az ebből nyert kendermagolaj valóságos „szupertáplálék”, tehát egy kiváló egészségtámogató tulajdonságokkal rendelkező élelmiszer.

Együnk kendermagot a rák megelőzésére!

A kendermagban lévő omega-3 zsírsavak és gamma-linolénsav, valamint a nagyon hatékony antioxidánsok (pl. fitol) elsősorban az agyat és a szívet védik, ezen kívül csökkentik a daganat rizikóját. Ezek az összetevők ellensúlyozzák az oxidatív stresszt, azaz a szabad gyökök okozta sejtkárosodásokat a szervezetben. Máskülönben ezek a károsodások többek között daganatos betegségekhez, szív- és érrendszeri problémákhoz, demenciához vezethetnek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kendermag leküzdi a gyulladásokat

Egy további fontos tulajdonsága a kendermagnak, hogy leküzdi a gyulladásokat, és így megelőzi pl. a rákot, cukorbetegséget és szívproblémákat, melyek mind krónikus gyulladásos folyamatokkal járnak együtt. A kendermagban lévő gamma-linolénsav gátolja a gyulladásos anyagok termelődését a szervezetben.

Együnk kendermagot – mi sem könnyebb ennél

Együnk tehát gyakrabban kendermagot, ha profitálni szeretnénk a kis dióízű magvak egészségtámogató hatásából. Ehhez néhány tipp:

  • Adjunk néhány teáskanál kendermagot a zöldturmixunkba.
  • Szórjunk kendermagot a müzlinkre.
  • Keverjünk kendermagot a kenyerek, sütemények tésztájába.
  • Szórjunk kendermagot a tésztákra, gabonás ételekbe, levesekbe vagy öntetekbe.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.