Egyujjas fekvőtámaszt nyom egy idősebb férfi, mellette zöld jógamatracon egy hölgy számol neki mosolyogva.

A sportolók körében már régóta ismert, hogy az L-arginin nevű aminosav a legrövidebb idő alatt jelentős teljesítménynövekedést hoz – nemcsak a sportcsarnokban és a fitneszstúdióban, hanem az ágyban is.

L-argininnel növekszik a teljesítőképesség

Az L-arginin egy nem esszenciális aminosav. Ez azt jelenti, hogy szervezetünk szükség esetén maga is elő tudja állítani. Azonban ez nem sikerül mindig elegendő mennyiségben. Különösen a nagyobb feszültségek, fizikai és pszichés stressz idején, betegség után vagy kemény edzések alkalmával történhet meg, hogy az L-arginin hirtelen hiánycikké válik, és ennek következtében a teljesítményünk rohamosan csökken. Ha ekkor az L-arginint kívülről célzottan visszük be, akkor jelentős növekedés figyelhető meg a teljesítőképességben.

L-arginin izomépítéshez, az immunrendszernek és zsírégetéshez

A tudósok rájöttek, hogy az L-arginin 20%-kal képes növelni a sportteljesítményt és 2%-kal javítani a versenyidőket. Ennek a bámulatos hatásnak az oka, hogy az L-arginin elősegíti a növekedési hormon termelését, ami izomépítéshez, de az immunrendszer aktiválódásához és akár fokozottabb zsírégetéshez is vezet.

Viagra helyett L-arginin

Mivel a férfi barlangos testjeiben az L-argininből nitrogén-oxid képződik, ami jobb vérellátást biztosít, az L-arginin rendszeres fogyasztása fokozott erekcióhoz vezet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az L-arginin növeli a nitrogén-oxid szintjét

A nitrogén-oxid egy fontos anyag, melyet a szervezet L-argininből termel. Szabályozza a véráramlást, leküzdi a káros mikroorganizmusokat, és ezen kívül fontos szerepet játszik a sejtkommunikációban. A nitrogén-oxid segít a tápanyagokat az izomszövetben elosztani, ami egyik oka annak, hogy a magas nitrogén-oxid-szint miért vezet nagyobb teljesítményhez az atlétáknál. Ugyanakkor az L-arginin egy kiindulóanyag a kollagén, a kötőszövet, a fontos enzimek és a hormonok számára is.

L-arginin az élelmiszerekben

Az L-arginin fehérjében gazdag élelmiszerekben – hüvelyesek, diófélék, olajos magvak és hús – fordul elő. A listát a tökmag vezeti, amely majdnem négyszer annyi arginint tartalmaz, mint a hús. Mivel a hagyományos táplálkozásban éppen az olajos magvakat, a dióféléket és a hüvelyeseket egyáltalán nem, vagy csak ritkán fogyasztjuk, egy proteinben gazdag étrend-kiegészítővel gondoskodhatunk az egészséges, természetes és egyszerű  L-arginin ellátásáról.

Ehhez a cikkhez 1 hozzászólás érkezett

  1. Pingback: Borsófehérje – erős aminosavakkal | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*