fbpx

Gyertyák a fülben

Fülgyertyás kezelés egy természetgyógyásznál.

A fülgyertyák a testgyertyák mellett az úgynevezett hopi gyertyákhoz tartoznak, korábban a hopi indiánok használták fültisztításra és egyéb panaszok enyhítésére. A fülgyertyák 20-30 cm hosszúak, 6-10 cm átmérőjűek, és általában egy biztonsági szűrővel rendelkeznek, hogy megakadályozzák a viasz behatolását a páciens fülébe. A gyertyák fő alkotórészei a méhviasz és a pamut, egyes gyártók még illóolajokat és gyógynövényeket is felhasználnak az előállítás során.

Fontos az atmoszféra

A fülgyertya alkalmazásakor nagyon fontos a lazító légkör. Sok terapeuta ezért relaxációs zenét használ, hogy ezt az atmoszférát elősegítse. A kezelés során a páciens az oldalán fekszik, és a gyertyát forgó mozdulatokkal a fülébe vezetik úgy, hogy a hallójáratot teljesen elzárja. Ezután meggyújtják, és egy választóvonalig égetik. Majd a gyertyát eltávolítják, és a fület még egyszer kitisztítják. Ezután a procedúrát a másik oldalon megismétlik. Egy kezelés fülenként körülbelül 12 percig, tehát összesen majdnem 25 percig tart.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Mi ellen segít a fülgyertya?

A természetgyógyászok szerint a fülgyertya az összes, fület érintő betegség ellen segít. A megfázást, fejfájást, belső nyugtalanságot és a stresszt is leküzdi. A terapeuták a kéményhatásra hivatkoznak, ami a gyertya égésekor keletkezik. Ez alulnyomásról gondoskodik a fülben, és ezzel nyomáskiegyenlítésről a középfülben. A nyomáskiegyenlítés a dobhártya enyhe masszázsát biztosítja. A fülgyertyás kezelés javítja a bőr és a nyirokrendszer keringését is, a nyirokrendszer jobb vérellátása pedig az immunrendszer erősödéséről gondoskodik. A pattogásnak, ami a gyertya égése során keletkezik, nyugtató hatása van, és leküzdi a stresszt, a nyugtalanságot. Ráadásul a fülgyertyás kezelés serkenti azt az agyterületet, amely az ellazulásért felelős.

A fülgyertya hatékonysága

A fülgyertya hatékonyságát a tudomány újra és újra vitatja, sőt egyesek azt állítják, hogy csak káros hatásai vannak. Ennek ellenére sok természetgyógyász marad a fül- és testgyertyák alkalmazása mellett. Az igazát bizonyítani még egyik oldalnak sem sikerült.

 1. Táncos Dénes

  Tévedés! A fülgyertya Magyar, ill. Székely-Magyar ‘találmány’! A testgyertya az én találmányom: TÁDÉ-gyertya! Táncos Dénes

  1. Kedves TÁDÉ!
   ha valóban ez a történet,akkor GRATULÁLOK!

   További gyógyulást kemikália mentes, serkentő találmányt kívánok !

   Szép napot!

 2. KÁLLAI BARNÁNÉ

  Nekem két felnőtt gyermekem van, akiknél sajnos csak felnőtt korukban alkalmaztuk a fülgyertyát különböző betegségre. Pl.fiam antibiotikumos kezeléssel sem gyógyult meg mandulagyulladással küszködött. 2xeri alkalommal égettünk el 1-1 gyertyát mindkét fülében, s teljesen tünetmentessé vált. Lányomnál már többféle problémára alkalmaztuk,mivel Ő eleve nem hajlndó kemikáliát szedni,mivel egy tévesen alkalmazott gyógyszer miatt /antibiotikum alkalmazása ellenkező hatást váltott ki nála,mint amit az orvos remélt/. Minden esetben segitett a fülgyertya. Igy, nekünk bármit mondanak, a tapasztalatunknak hiszünk.

 3. Tancos Denes

  Micsoda arcatlansag. Ezerszer, millioszor bebizonyosodd, hogy a “gyertya” jotekonyan hat a gyogyulast segitve…Uri ember nem fogad, ha biztos a dolgaban…De ha kihivjak, all elebe…Nos gyere, ha mersz. S maris emelem a tetet: 100,000 .TAncos DEnes

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük