Szőlőtőkék egymás utáni sorban egy szőlőgazdaságban, előtérben egy fürt szőlő.

Szinte az egész Bibliában találunk különféle táplálékok és gyógynövények gyógyhatására történő utalásokat. A Biblia szerint a gyógyító ételek a tiszta kategóriába kerülnek, de emellett vannak olyan ételek, amelyeket tisztátalannak tart. Az előbbieket szabad fogyasztani, míg az utóbbiakat a legjobb elkerülni.

A Biblia előszeretettel javasolja a gyümölcsök fogyasztását. De tiszta ételnek számít a sütőtök, a paradicsom, a kukorica és a bab is. Természetesen a jó táplálék kategóriába sorolja a gyógynövényeket és a zöld leveles zöldségeket is.

A Biblia különbséget tesz a tiszta és a tisztátalan hús között is. Tiszta húsnak számít a szarvasmarha, a bivaly, a juh, a kecske és a szarvas. Tisztátalan húsa van a sertésnek, a tevének vagy a nyúlnak. A Biblia szerin bűnnek számít állati vért fogyasztani és áldozati állat húsát sem lenne szabad megenni.

A tenger gyümölcsei sincsenek tiltólistán, de például a kagyló fogyasztása tilos. A madarak közül nem szabad a konyhában felhasználni a baglyot, a struccot, a sast. És a rovarok fogyasztását is elutasítja a Biblia.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az olíva és az olívaolaj az egyik legbecsesebb táplálák a Biblia szerint. Az ókorban az olívaolaj értékes árucikknek számított, amelynek gyógyító hatást tulajdonítottak, de használták főzéshez vagy szappankészítéshez is. Az olívaolaj rendszeres fogyasztása jót tesz a szív és az agy egészségének, de az ízületekkel és a bőrrel is csodákat tesz.

A Biblia a gránátalmát is egy csodás tápláléknak tartja. Ez a gyümölcs erős gyulladáscsökkentő, antioxidáns. Megakadályozza az elhízást és daganatellenes tulajdonságokkal rendelkezik. De olyan krónikus betegségek esetén is hatásos, mint rák, cukorbetegség, bélgyulladás vagy inzulinrezisztencia.

A szőlő és kiemelkedő helyen szerepel a bibliai tápláléklistában. Rezveratroltartalma összefüggésben áll a krónikus betegségek megelőzésével és kezelésével, beleértve az elhízást és a cukorbetegséget.

A Bibliában a len egy értékes növény, hiszen vászonkészítésre használták. A lenmag pedig az egészségünknek tesz jót, hiszen természetes omega-3 esszenciális zsírsavakban gazdag, de a len a lignánok és a rostok természetes forrása is. A lenmag segítséget nyújthat a tüdőbetegségek és a szívbetegségek elleni küzdelemben.

A keserű fűszernövények, mint a koriander vagy a petrezselyem is királyi helyen szerepelnek a Bibliai étrendben. A koriander egy erős antioxidáns és természetesen tisztítja az emberi szervezetet. A tudományos kutatás megerősíti a vércukorra gyakorolt hatását. A másik egészségmegőrző gyógynövény a petrezselyem, amely számos vitamin és ásványi anyag gazdag forrása, mint például az A- és C-vitaminé, a kalciumé és a káliumé.

A nyers mézet folyékony aranynak nevezi a Biblia. A nyers méz rengeteg, értékes tápanyagot tartalmaz. A méz betegségek kialakulását gátló antioxidáns flavonoidokat tartalmaz. A méz támogatja a probiotikumok növekedését a gasztrointesztinális traktusban és javítja az allergiás tüneteket.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*