fbpx

Immunitás növelése természetes módszerekkel – fokhagyma, csontleves, C-vitamin

Faasztalon fazékban csontleves, melyből valaki merít egy merőkanállal, mellette üvegtálban a főtt csont, az asztalon hagymák, fokhagyma.

Lassan közeledik a hideg évszak, amely alkalmas arra és lehetőséget is ad a „rövidebb napjaival”, hogy többet aludjunk. Ezzel, azaz a minőségi alvással tehetjük a legtöbbet az immunrendszer egészségéért. A napi 7-8 óra alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy az immunfunkciók megfelelően működjenek, persze más módon is megtámogathatjuk az immunrendszerünket. Mutatjuk is, hogyan.

Ha csak tehetjük, főzzünk minél több csontlevest. A csontleves rengeteg könnyen emészthető tápanyagot biztosít, amely elősegíti a gyógyulást. Ezen kívül gyulladáscsökkentő és bélgyógyító fehérjékben egyaránt bővelkedik. Egészséges zsírokat is kínál, illetve olyan ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek az immunitás építőkövei.

Az immunrendszert erősíthetjük meg, ha a napjainkat egy pohár citromos meleg vízzel indítjuk. A meleg citromos víz nemcsak lúgosítja a testünket, hanem a méreganyagoktól is megtisztítja. Ezen kívül a citrom antioxidáns C-vitaminban is gazdag, amely elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez.

Fogyasszunk rendszeresen gyömbért, mivel elősegíti a test méregtelenítését, illetve gyulladáscsökkentő és immunitásfokozó hatásokkal is rendelkezik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Pótoljuk a D-vitamint, hiszen ez a vitamin segít a fertőzéseket és betegségeket okozó kórokozókkal, azaz baktériumokkal, vírusokkal és gombákkal megküzdeni. A D-vitamin hiánya különösen kritikus a téli hónapokban. Mielőtt pótoljuk ezt a vitamint, laborvizsgálattal győződjünk meg a vitamin szintjéről a szervezetünkben.

A C-vitamin is elengedhetetlen az erős immunitáshoz. A legjobb, ha mindennap beépítjük ezt a vitamint az étrendünkbe, hiszen mindenképpen hozzájárul az optimális egészséghez és annak fenntartásához.

A fokhagyma rendszeres fogyasztása is nagyon hasznos lehet a hideg hónapokban. Miért? Ennek a gyógynövénynek kiemelkedő az antimikrobiális, a vírusellenes, a baktériumölő és a gombaellenes hatása, amely hatásokra szintén nagy szükségünk van ebben az időszakban.

A nyers foghagyma rendszeres fogyasztása még a megfázás legmakacsabb tünetei ellen is nagyon hatásos lehet. Megfázás és influenza esetén nyálkaoldó és köptető hatása az, ami a gyorsabb gyógyulást biztosítja.

A fokhagyma és a C-vitamin mellett ne feledkezzünk meg a szelénről és a cinkről sem, hiszen mindkettőnek kiemelkedő szerepe van az immunitás fokozásában.

1 hozzászólás

  1. Szuhay Péter

    Lehet, hogy eretnekség, de szerintem téli időben szinte bármilyen forró tea nagyon jót tesz. Persze, ha hársfavirág egy kis mézzel, az még jobb. A csontleves megleően olcsó a nyersanyag oldalon, hiszen még mindig van, ahol a sertés csontot ingyen adják (!). Energiaoldalon kicsit rosszabb a helyzet, feleségem majdnem 24 óráig főzi nagyon kis lángon.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük