fbpx

Immunrendszer-erősítés felsőfokon

Őszi falevelek között beáramló fény.

Közelednek a hideg őszi napok, mi pedig szeretnénk elkerülni az influenzát és a megfázást, mert nagyon nem jó érzés betegnek lenni. Azonban ahhoz, hogy elkerüljük a köhögést, a lázat, a torokfájást és az egyéb kellemetlen tüneteket, először is az immunrendszerünket szükséges megerősíteni.

Vannak olyan tényezők, amelyek nagyban befolyásolják az immunrendszert. Ilyen lehet például a stressz is. A stressz néha nagyon is jó hatással van az immunrendszerre, de a gyakori és a hosszú távú stresszel kapcsolatban kimutatták, hogy elnyomja az immunsejtek funkcióját. A stressz, ha hosszabb ideig fennáll, megemeli a vér gyulladásosmarker-szintjeit, így az immunrendszer kevésbé lesz hatékony a fertőzésekkel szembeni küzdelemben. A folyamatosan fennálló stressz negatívan hat az immunrendszer működésére, hiszen a feszültség negatív hatással van a viselkedésre, az alvásra és a táplálkozásra is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A D-vitamin többek között az immunrendszer megerősítésében vesz részt. Viszont télen nem nagyon jutunk hozzá, hiszen nincs napfény vagy minimális mértékű, így nem termelődik a szervezetünkben, így ilyenkor gondolnunk kell a kiegészítők fogyasztására. A csukamájolaj egy nagyon jó választás, hiszen ez az egyik legjobb forrása ennek a zsírban oldódó vitaminnak.

Az immunrendszer 70 százaléka a bélben található. Éppen ezért nagyon fontos, hogy rostokban gazdag táplálkozást folytassunk. Minden nap enni szükséges friss zöldséget és gyümölcsöt, mert ezek a táplálékok tele vannak értékes rostokkal, amelyek biztosítani tudják az emésztőrendszerünk egészségét. Márpedig ha az emésztőrendszerünk jól működik, akkor az immunrendszerünkkel sem lesznek gondok. A probiotikumok fogyasztásáról sem szabad elfeledkezni, hiszen ezektől kerül egyensúlyba a bélflóra.

A jó minőségű alvás szintén elengedhetetlen, hogy megőrizzük immunrendszerünk egészségét. Amikor alszunk, akkor tud az immunrendszerünk és a testünk is regenerálódni.

Magnéziumra is nagy szükségünk van elalvás előtt, hiszen ez az ásványi anyag segít az izmok ellazításában. Magnéziumolajat használhatunk a fürdővízben, ez segít ellazulni és csökkenti a szervezetben a stresszhormonok szintjét, amely hatást szintén a nyugodt és pihentető alvást képes biztosítani.

1 hozzászólás

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük