fbpx

Koncentrációt segítő gyógynövények – zöld tea, aranygyökér, ginszeng

Bambusz alátéten fekete hosszú tálon ginszenggyökerek, mellette ginszengszeletek.

Napjainkban egyre többen küzdenek stresszel és szorongással, amelyek nemcsak lelki, hanem testi tüneteket is okoznak. A legtöbb esetben segíthet, ha egy kicsit lazítunk a tempón, ha nem idegeskedünk minden apróságon és természetesen az is, ha nem hajszoljuk túl magunkat. Nyilván dolgozni kell és muszáj, de nem mindegy, hogy milyen hozzáállással tesszük ezt, azaz el kell gondolkodni néha azon, hogy jó úton járunk-e, valóban azt csináljuk-e, amihez kedvünk van, vagy ha még nem is a vágyott munkakörben dolgozunk, adunk-e magunknak néha annyi szabadságot, hogy szusszanjunk egy keveset és csakis önző módon a saját testi és lelki egészségünkkel foglalkozzunk. Mert 10, 20, 30, 40 év múlva bizony bánni fogjuk, ha nem törődünk magunkkal kellőképpen.

Ezt a törődést apróbb, kisebb változtatással is elkezdhetjük. Adjunk magunknak a munkahelyen teaszüneteket és kényeztessük magunkat olyan gyógynövényekkel, amelyek segítenek a stressz csökkentésében, a szorongás oldásában, a jó mentális állapot fenntartásában és a hatékonyabb koncentrációban. Mutatunk is néhány remek gyógynövényt.

Az egyik ilyen gyógynövény a ginszeng, amelyből nagyon ízletes gyógyteát is készíthetünk. A ginszeng rendkívül alkalmas a stressz oldására, antioxidáns támogatást is kaphatunk ettől a gyógynövénytől, illetve az agyműködést is javítja és fokozza. A ginszeng nagyon hatékony a fejfájás és szédülés kezelésében, a szorongás oldásában, az álmatlanság leküzdésében. Ezen kívül jó idegességre, hányingerre, hasmenésre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A munkahelyen fogyasszunk kávé helyett zöld teát, hiszen ily módon is hozzájuthatunk a napi koffeinadagunkhoz, viszont nagyon sok antioxidánssal látjuk el a szervezetünket, amelyek viszont egészséggel ajándékoznak meg.

A zöld tea egy L-teanin nevű vegyületet tartalmaz, amely az izmok relaxációját segíti elő. Az L-teanin csökkenti a stresszválaszokat és a magas pulzusszámot, amely gyakran az idegeskedés és a stressz miatt emelkedik meg. Az L-teanin ezen kívül segít a mentális fókusz növelésében, illetve nyugalmat biztosít amellett, hogy fokozza a kreativitást is.

Az aranygyökér egy adaptogén gyógynövény, amely pozitívan hat a kognitív funkciókra és érzelmi stressz esetén biztosít számunkra védelmet.

A maca is sok mindenben a segítségünkre lehet, ugyanis fokozza a mentális energiát, jobb fókuszt biztosít, nyugalmat ad és javítja a memóriát is.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük