fbpx

Korpa ellen rozmaring

Rozmaring ága és virága, mellette üvegcsében rozmaring-illóolaj.

A rozmaring hatékony korpa ellen, és segít a hajnak új erőre kapni. A tipikus mediterrán növényt már évezredek óta használják a gyógyászatban, és emellett jól bevált a fejbőr és a haj erősítőjeként is. A rozmaringot bevethetjük meglévő hajproblémákra, pl. korpára is. Akár illóolaj, hajöblítés vagy rozmaringecet formájában: a rozmaring megelőző, de terápiás hatással is rendelkezik, és ezen kívül segít a száraz és viszkető fejbőrön.

A korpa reagál a rozmaringra

A korpa elsősorban esztétikai probléma. Ugyanakkor olyan fejbőrre utal, amely elveszítette egészséges egyensúlyát. Ha ugyanis fejbőrünk túl száraz, száraz korpa alakul ki. Ha ellenben fejbőrünk túl sok faggyút termel, zsíros korpa jelenik meg. Egyes betegségek is együtt járnak túlzott korpaképződéssel, pl. a pikkelysömör. A rozmaring főleg a nem kóros korpaképződés ellen jelent segítséget.

A rozmaring erősíti a fejbőrt és a hajat

Az ókorban a rozmaring a szerelem és a hűség szimbólumának számított, ezért az esküvői koszorúkat is gyakran fonták ebből az illatos növényből. Természetesen a rozmaring gyógynövény is volt, mégpedig nagyon fontos gyógynövény. Még ma is számos betegségre alkalmazzák, pl. migrénre, reumára, légúti betegségekre, sőt memóriazavarokra is. Azonban a hajápoláshoz és különböző hajproblémák ellen is használható, pl. hajhullás vagy korpa.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A rozmaring serkenti a hajnövekedést

Különösen a rozmaring illóolaja hat pozitívan a hajnövekedésre. Antimikrobiális aktivitást mutat sok baktérium ellen, vitalizáló hatású, és nagyon jól támogatja a fejbőr vérkeringését. Tea formájában is serkentő hatású a rozmaring – nemcsak a keringésre (ha megisszuk), hanem a fejbőrre is (ha a teát hajöblítésre használjuk).

Rozmaring korpa ellen

Az alkalmazás nagyon egyszerű: adjunk 300 ml-enként 10 csepp rozmaring-illóolajat a samponos flakonunkba, és a megszokott módon mossunk hajat. De készíthetünk öblítővizet is korpa ellen: öntsünk fel 4 evőkanálnyi rozmaringlevelet 1 liter forró vízzel. Fedjük le, és hagyjuk állni 10 percig. Miután langyosra hűlt, szűrjük le, és hajmosás után ezzel öblítsük le a hajat, masszírozzuk közben a fejbőrt. Ne mossuk ki a hajból!

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük