fbpx

Libidófokozó és tesztoszteronnövelő gyógynövények csakis férfiaknak

Fiatal pár a hálószobában az ágyon, a férfi imádkozó kéztartással felfelé néz, a lány mellette ül.

A férfiaknál előfordul, hogy alacsony a libidójuk és a tesztoszteronszintjük. Ennek sok oka lehet, de elsősorban a nem túl optimális egészségi állapot váltja ki. Cikkünkben olyan gyógynövényeket és kiegészítőket sorolunk fel, melyek pozitívan hatnak a tesztoszteronszintre és a libidót is megnövelik.

A krónikus betegségek nemcsak hormonszint csökkenést okoznak, de a libidóra is negatívan hatnak, ilyen lehet például a magas vérnyomás, az elhízás, a cukorbetegség, illetve a magas koleszterinszint és a szívbetegség is.

Vannak olyan gyógyszerek, melyek szintén okai lehetnek a szexuális diszfunkciónak, akár az antidepresszánsok vagy a cukorbetegségre, a szívproblémákra, a magas vérnyomásra és koleszterinszintre szedett tabletták.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az ashwagandha egy adaptogén gyógynövény, amely nemcsak a nemi vágy fokozásában, hanem a fáradtság leküzdésében is aktívan részt vesz. Nem mellesleg, ez az Indiában is őshonos növény a tesztoszteronszint fokozásában is hasznosnak bizonyul.

Dél-Amerikában nagy közkedveltségnek örvend az egyébként ott őshonos gyógynövény, a maca. Afrodizikáumként is tisztelik, amely nemcsak a libidóra hat pozitívan, hanem a termékenységet is fokozza. Férfiak esetében merevedési zavar esetén is bátran fordulhatunk ehhez a gyógynövényhez. A merevedési zavar kezelésében nagy segítség lehet még a panax ginszeng is, amelyet koreai vagy kínai ginszengnek is neveznek.

Észak-Amerikában és Ázsiában nemcsak ismerik, de rendszeresen fogyasztják is a fenyőkéreg-kivonatot, amelyet sok egészségügyi problémára alkalmaznak, hiszen ez a gyógynövény erős antioxidáns hatásokkal rendelkezik.

A királydinnye is a rangsor élén áll, már ami a libidófokozás elősegítő gyógynövényeket illeti. Latin neve Tribulus Terrestris, amely nemcsak Ázsiában, de Európában is őshonos. A gyógynövény a tesztoszteron növelése mellett libidófokozásban is a férfiak segítségére lehet.

Az Indiában őshonos görögszéna már évszázadok óta az ajurvédikus orvoslás szerves része. Ez a gyógynövény nem csupán a libidó növelésében lehet a férfiak hasznára, hanem az emésztés javításában is.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.