fbpx

Miért is olyan jó és hasznos társaságban edzeni?

Nyugdíjas férfi és és középkorú hölgyek egy tornateremben súlyzóval a kezükben edzenek.

Van aki egyedül szeret mozogni, mások csakis társaságban érzik jól magukat. Az idősebb személyeknél sem ritka, hogy többen mennek egyszerre gyógyfürdőbe, vízi aerobikedzésre, nordic walkingozni, kirándulni a természetbe. A legújabb kutatások is azt bizonyítják, hogy a csoportos mozgás nagyon egészséges. Mutatjuk is, hogy miért.

Ha társaságban járunk edzésre, akkor általában olyan sportot választunk, melyet egy szakképzett edző vezet. Sokszor azért fullad kudarcba az edzéstervünk, mert egyrészt nem jól van összeállítva, másrészt nincs senki, aki biztatna, vagy aki szakszerűen elmagyarázná, ha valamit nem jól csinálunk.

A társas edzés olyan tréner irányításával történik, aki az adott sportban kiemelkedő, és már a puszta jelenléte is sokat számít, hiszen szeretnénk mi is olyan testalkattal, fittséggel rendelkezni, mint ő. Nem beszélve arról, hogy a lelkesedése is átragadhat ránk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Másokkal élvezetesebb edzeni és könnyebben rá is vesszük magunkat a mozgásra. A sporthoz, a rendszeres testedzéshez ugyanis motivációra is szükség van. Ha egyedül járunk mozogni, legyen szó jógaóráról, piláteszről vagy úszásról, hajlamosak vagyunk lebeszélni magunkat egy-egy edzésről. Azonban, ha csoportosan tornázunk, akkor jóval nagyobb a motiváció, hiszen a jó társaság nagy vonzerőt jelent. Már az is ösztönözhet a rendszeres sportolásban, hogy szégyellnénk, ha sorozatosan lemondanánk az edzéseket, így inkább összeszedjük magunkat és folytatjuk.

Néha ki kell kapcsolódni, barátokkal együtt lenni, hiszen ezek a találkozások örömet adnak a mindennapokban. Ezért ha Ön is szeret emberek társaságában lenni, másokkal együtt mozogni, akkor válassza a csoportos edzéseket. Kutatások igazolják, hogy bármit sportolunk, boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetünkben, melyek a testünk átmozgatása, erősítése mellett a lelkünkre is nagyon pozitívan hatnak.

Ha csoportosan, több emberrel közösen edzünk, akkor sokkal több endorfinhormon termelődik a szervezetünkben. De nemcsak maga a mozgás miatt, hanem a szociális kapcsolatok, a barátságok miatt is, hiszen a jó társaság pozitív hatással van ránk. A szoros emberi kapcsolatok nagyon pozitívan hatnak a lélekre, míg a mozgás a testi egészségünket szolgálja.

 

 

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük