fbpx

Miért jó kávézni?

Üveg kiöntőből kávét töltenek egy kisebb csészébe.

A kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon. Egyik nagy előnye, hogy nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz. Az emberek nap mint nap toxicitásnak vannak kitéve, legyen az a nem tiszta csapvíz, vagy beltéri, illetve környezeti légszennyezettség. Az antioxidánsok küzdenek ezzel a toxicitással és tényleg segítenek lassítani az öregedési folyamatot. Valójában a kávét egy öregedésgátló italnak találták az eddigi kutatások, melyek azt mutatják, hogy a kávé ötször annyi antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea, a kakaó, a fekete tea vagy más, gyógynövényből készült tea.

A kávé bizonyítottan növeli az agy vérellátását, amely eredményesen támogatja meg az agyi funkciókat. Ezen kívül a kávé, pontosabban a benne lévő koffein az Alzheimer-kór természetes kezelésében is jeleskedik más agyi rendellenességek mellett.

Egy Amerikában végzett kísérletbe egereket vontak be. Az egerek ivóvizébe koffeinkivonatot csepegtettek. Bebizonyosodott, hogy a koffein fiatal és idősebb egerek esetében is védelmet nyújtott a memóriazavar és abnormális fehérje, vagyis az amyloid-béta fehérjét tartalmazó plakkok ellen, amelyek köztudottan elősegítik az Alzheimer-kór létrejöttét.

A kávét sokan szeretik. Lehet, hogy sokan nem ismerik a fentebb leírt pozitív hatásait, azt azonban sokan tudják, hogy a rendszereszes kávéfogyasztás elősegíti a teljesítmény és az állóképesség növekedését.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kávénak más pozitív hatása is ismeretes. A kávé jelentősen fokozza az éberséget és rövid távon javítja a mentális és a fizikai teljesítményt. A kávé nem feltétlenül javítja közvetlenül az oxigénkapacitást, de lehetővé teszi a sportolók számára, hogy nagyobb teljesítményt nyújtsanak.

A kávéfogyasztás egyik másik nagy előnye, hogy serkenti a máj működését és elősegíti a megfelelő keringést.

A kávé egyike azon természetes anyagoknak, amelyek elősegítik a zsírégetést. Számos tanulmány kimutatta, hogy 3-10 százalékkal serkenti az anyagcserét.

A koffein stimulálja az idegrendszert, ugyanakkor növeli az adrenalin szintjét a vérben. Egy csésze kávé tartalmaz B2-vitamint, B5- vitamint, mangánt, káliumot, magnéziumot és niacint is.

A máj egy csodálatos szerv, amely több száz funkciót lát el. A kávé még az egyik legrettegettebb betegség, a májcirrózis ellen is védelmet nyújt.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.