fbpx

MSM – az anyag ízületi porckopás ellen

Fájós térdét mutató hölgy térdnadrágban.

Az MSM szerves kén, és aktuális ismereteink szerint különösen az artrózisban szenvedőknél, de a sportolóknál is rendkívül pozitív hatásai vannak. Akár ízületi fájdalmakról vagy korlátozott ízületi funkciókról legyen szó – MSM-mel ezek a panaszok feledésbe merülhetnek. Az MSM gátolja az ízületi gyulladásokat és növeli az ízület mozgékonyságát. MSM segítségével a szervezet ezen felül jóval könnyebben képes pótolni a sérült sejteket és megjavítani a károsodott szövetszerkezetet. Röviden: az MSM jelentősen elősegíti a mozgásszervi rendszer gyógyulását.

MSM – egy természetes anyag az ízületekért

Az MSM egy szerves kénvegyület, amely természetes módon az emberi szervezetben is előfordul, és ott nagy jelentőséggel bír. A kénhiány vagy a kénben szegény táplálkozás növeli az ízületi porckopás rizikóját. Mivel MSM tulajdonképpen szinte minden élelmiszerben található, nem tűnik túl nehéznek, hogy elegendő szerves kénnel lássuk el magunkat. Azonban a mai élelmiszer-feldolgozás során a természetesen előforduló kén nagy része elvész, így gyakran célszerű az MSM-et étrend-kiegészítő formájában szedni. Ezzel kiegyenlíthetjük a kénhiányt a szervezetben. De nem csak ezt! Az MSM-nek szabályosan terápiás hatása van abban az esetben, ha a mozgásrendszer panaszairól van szó.

MSM ízületi porckopás ellen

Az artrózis egy szélesen elterjedt krónikus ízületi betegség. Gyakran a korral járó kopási jelenségnek tartják, amibe bele kell törődnünk. A természetgyógyászatban azonban nagyon sok lehetőség van arra, hogyan lehet az ízületi porckopást enyhíteni vagy akár gyógyítani. Az MSM is ezek közé tartozik. Artrózisnál ugyanis az MSM jelentős fájdalomcsillapítást nyújt és javítja a mozgékonyságot anélkül, hogy – ahogy a szokásos fájdalomcsillapítók és reuma elleni szerek esetében lenni szokott –mellékhatásokkal járna. Az MSM nem vegyileg előállított gyógyszer, hanem a szervezet saját anyaga, amelynek csak előnyei vannak, anélkül, hogy toxikus mellékhatásai lennének. Rendszeres szedésével megakadályozható a porcleépülés.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Hatások

Az MSM különböző szinteken fejt ki pozitív hatásokat az ízület egészségére:

 • enyhíti a fájdalmat;
 • gátolja a gyulladásokat;
 • csökkenti a duzzanatokat;
 • segíti a porc felépítését, illetve akadályozza a porcleépülést;
 • elősegíti a kollagéntermelést, és ezért biztosítja a kötőszövet gyors regenerációját;
 • antioxidatív hatású, tehát semlegesíti azokat a szabad gyököket, melyek károsíthatnák az ízületek egészségét.

Egyértelműen érdemes tehát egy kísérletet tenni, elbúcsúzni a hagyományos fájdalomcsillapítóktól és azok mellékhatásaitól, majd az MSM mellett dönteni.

 1. Kedves Cikkíró!

  Gondolom nem vagyok az egyetlen, aki szívesen beszerezné ezt a csodaszer, ha informálnál bennünket a beszerzési forrásról.

  Üdv.

 2. Pingback: MSM – az anyag ízületi porckopás ellen | Tiszta Forrás

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük