fbpx

Növények, melyek növelik a libidót

Egyes növények úgynevezett fitohormonokat, tehát hormonszerű hatással rendelkező növényi anyagokat tartalmaznak. Ezért az összetett endokrinrendszerben gyakran kiegyensúlyozó, korrigáló és szabályozó hatással bírnak, és ilyen módon újra felszínre hozzák az egészséges libidót.

Mexikói jamszgyökér

A progeszteron előfutárát, a dioszgenint tartalmazza, amelyből laboratóriumban természetes, tehát testazonos progeszteron állítható elő. A jamszgyökér tipikusan azoknak a nőknek a szere, akik ösztrogéndominanciában és annak következményeiben szenvednek. A növény azonban a férfiaknak is visszaad egy adag életerőt – éspedig mindenféle nőies hatás nélkül.

Barátcserje

A barátcserje egy természetes prolaktingátló. A prolaktin olyan hormon, amely az orgazmus után ellazuláshoz és a kielégítettség érzéséhez vezet, és gondoskodik róla, hogy ne legyünk azonnal újra startra készek. Csak az extrém prolaktinhiányos emberek képesek az orgazmus után megszakítás nélkül a következő menetre. A prolaktin krónikus túltermelése – tehát nem csak orgazmus után – mind a férfiaknál, mind a nőknél csökkentheti a libidót. Ha gátlódik a prolaktin, fokozódik a libidó – és pontosan ez a barátcserje hatásmechanizmusa.

Dong quai – kínai angyalgyökér

Ez egy női gyógynövény ösztrogénkiegyenlítő hatással. A szintetikus ösztrogénekkel összevetve, amelyek gyakran köztes vérzésekhez, fejfájáshoz, vízvisszatartáshoz és más nemkívánatos mellékhatásokhoz vezetnek, a dong quainál ez nem fordul elő. A növényt gyakran ajánlják változókori panaszok ellen, amikor a hormonszint esik, és ezzel a libidó is eltűnik. Az angyalgyökér enyhíti a menopauza problémáit, pl. a száraz hüvelynyálkahártyát, ami természetesen szintén hozzájárul a csökkent libidóhoz. Ezért a növény különösen a 45 és 60 közötti nőknek segít újra feléleszteni a libidójukat.

Kapszaicin

A kapszaicin a chiliben lévő csípős anyag. A szó legvalódibb értelmében forró érzéseket kelt, és elősegíti a vérkeringést – természetesen a nemi szervekben is.

Yohimbe

Az afrikai yohimbefa kérgében található egy afrodiziákus hatóanyag, a yohimbin. Különösen a férfi nemi szervre van keringést fokozó hatása. Egyúttal összeszűkíti a vénákat a péniszben, így tovább tart az erekció.

Vadzab

A vadzab növeli a tesztoszteronszintet, fokozza a vágyat a nőnél és férfinál, és javítja a szexuális teljesítőképességet.

Maca

A maca egy burgonyához hasonló gumó Dél-Amerikából, amelynek libidónövelő és afrodiziákus hatása régóta ismert és tudományosan is alátámasztott.

Gránátalma

A gránátalma magja növeli a tesztoszteronszintet, de leve is rendkívül pozitív hatással van a libidóra. Érdemes tehát gránátalmaszezonban naponta nassolni a paradicsomi gyümölcsből – leginkább a párunkkal együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük