Friss ananászból nyert ananászlé üvegpoharakban.

A krónikus betegségek egyik legfőbb oka a krónikus gyulladás. A krónikus betegségek – mint például a rák, a cukorbetegség vagy éppen az ízületi gyulladás – már-már népbetegségnek számít az egész világon. A 65 éves és az idősebb emberek nyolcvan százaléka szenved legalább egyféle krónikus betegségben. A nyugati orvoslás számos gyógyszerkészítménnyel igyekszik kezelni a krónikus gyulladást, ezek a gyógyszerek azonban nemcsak nagy terhet rónak a szervezetre, de nem is oldják meg a probléma valódi okait.

A megfelelő táplálkozással kiküszöbölhetjük a krónikus gyulladás veszélyeit és természetesen ezzel a krónikus betegségeket is elkerülhetjük.

A gyulladás önmagában még nem feltétlenül ártalmas. Valójában ez egy természetes válasz a fertőzésekre és a sérülésekre, a szervezet azon törekvésére, hogy megtámadja a betolakodókat, kijavítsa a sérüléseket és meggyógyítsa a szöveteket. Az akut gyulladás hamar lezajlik és a szervezet regenerálódik. A gond akkor kezdőik, ha a gyulladás krónikussá válik, hiszen ebből alakulhatnak ki a krónikus betegségek. Ez lehet a rák, az asztma, az allergia, a Crohn-betegség, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, a cukorbetegség, a szívbetegség, az ízületi gyulladás, a magas koleszterinszint vagy éppen a magas vérnyomás.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A krónikus gyulladás egyik legfőbb oka az élelmiszerek minősége. Például a gluténnel terhelt ételek olyan egészségügyi problémát okozhatnak, mint depresszió, szorongás és pajzsmirigy-rendellenességek.

A megfelelő tápanyagok, a mérgező toxinok kiiktatása, a szivárgóbél-szindróma gyógyítása és az emésztőenzimek fogyasztása segíthet a gyulladás megszüntetésében és a krónikus degeneratív betegségek felszámolásában.

Az egyik leghatásosabb természetes gyógymód a bromelain, a friss ananászból nyert emésztőenzim. A bromelain lebontja a fehérjéket, miközben segíti az emberi szervezetet, hogy az értékes tápanyagok hatékonyabb szívódhassanak fel. A bromelain az emésztőrendszer gyógyításában is nagy segítségünkre lehet, mivel ez egy hatékony gyulladáscsökkentő szer is.

A bromelain számos emésztési problémára alkalmazható, beleértve a gyulladásos bélbetegségeket, a fekélyes vastagbélgyulladást vagy éppen a Crohn-betegséget. Mivel vírusellenes és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik, így asztma és allergia esetén is ki lehet próbálni.

Ehhez a cikkhez 1 hozzászólás érkezett

  1. Garai Erzsébet

    Tisztelt Gyógyszernélkül ! A bromeliant hol lehet kapni ?Bioboltokban elérhető e ?Milyen formában ?Köszönöm .

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*